Úsmev ženy

by - 26.5.22

 

Úsmev ženy
Nicolas Barreau


Pôvodný názov: Das Lächeln der Frauen
Žáner: Beletria
Séria: -
Diel: 1.
Rok vydania: 2015
Vydavateľstvo: Zelený kocúr
 

Aurélie je majiteľkou reštaurácie, v ktorej tiež varí a stará sa o hostí. Jedného dňa sa jej doteraz celkom pekný život obráti hore nohami. Priateľ jej dá košom a ona to nezvláda najlepšie. Cestu jej skríži jedna zaujímavá kniha. Kniha, v ktorej hlavnú postavu zohráva žena podobná jej. Ako je to možné? Autorom je anglický spisovateľ, ktorého kniha bola preložená do francúzštiny. Aurélie sa rozhodne vyhľadať autora a poďakovať sa za záchranu jej života vďaka jeho skvelému príbehu. Aurélie nevie nájsť žiadne informácie o tajomnom autorovi Robertovi Millerovi. Z knihy vie len jeho základné informácie a vidí jeho fotku. Rozhodne sa kontaktovať francúzske vydavateľstvo a po ňom mu poslať list. 
Vyzerá to sľubne, až na to, že André, francúzsky redaktor, je nespoľahlivý a celkom arogantný. Až do momentu, kým neuvidí Aurélie na vlastné oči. Vtedy to celé pochopí.
Ona túži stretnúť autora, chce dostať odpovede na svoje nezodpovedané otázky a možno aj nájsť lásku. 
Podarí sa jej to? Všetko vyzerá akosi čudne. Čím ďalej ju osud dáva dokopy s Andrém a Robert Miller sa jej vyhýba. Prečo je to tak? Čo sa v skutočnosti deje? Nájde Aurélie svoju skutočnú lásku? 


Le Temps Des Cerises“


Nie nadarmo sa hovorí, že Paríž je mestom lásky a romantiky. Dôkazom nám jej aj táto kniha, kde sa z lásky nešťastná mladá žena prvýkrát stretáva s literatúrou, ktorá zmení jej pohľad ako na život, tak aj na lásku.V tejto knihe čitateľ nájde skvelú francúzsku kuchyňu, knihy a lásku. Veľmi ma uchvátili na konci knihy recepty, ktoré sa v knihe najčastejšie spomínali. Týmto si ma autor získal :D. 
Príbeh sa číta rýchlo, kniha nie je hrubá a zmestí sa vám pohodlne aj do kabelky. 
Jemne ma odrádzali dlhé kapitoly, avšak príbeh to vynahradil. Veľmi sa mi páčilo celé to s autorom knihy, zamilovanie sa a všetky tie náhody. Kniha je ako stvorená pre všetkých milovníkov jedla, lásky a Paríža. Určite nebudete sklamaní, ale dobre oddýchnutí a budete chcieť viac. :)

 
 
 
Veľké ďakujem za recenzný výtlačok patrí vydavateľstvu Zelený kocúr ♥.
 
 
 
 
 
 
 

 


 



- usmievajte sa neustále, 
Miška :)













You May Also Like

0 komentárov

Zanechaj mi správu

Meno

E-mail *

Správa *