On The Fence

by - 17.4.17

Kasie West - On The Fence

Žáner: Young Adult
Vydavateľstvo: HarperTeen
Rok vydania: 2014
Čítané v: angličtina


Anotácia:

Charlotte Reynolds, aka Charlie (prečo mi tá prezývka prišla chalanská?) vyrastá v rodine s tromi super-mega-krásnymi bratmi a otcom policajtom. Charlie je ten typ dievčaťa, ktoré sa nemaľuje a svôj voľný čas trávi s chalanmi.

Všetci súrodenci radi hrávajú rôzne športy (najradšej majú americký futbal), bývajú často spolu. Avšak, ešte je tu jeden chalan. Chalan od susedov - Braden.

Charlie ho považuje ako za svojho štvrtého brata. Veď spolu vyrastali.


"You have to know who you are before you should any boy worth anything in."

Charlie sa teší na letný futbalový camp. Avšak, jedného dňa spraví priestupok za ktorý treba zaplatiť. Jej otec ju už nechce ťahať z takýchto "maličkostí", preto chce, aby si svoj čin odrobila. Nájde si prácu, zarobí peniaze, zaplatí priestupok a môže ísť na camp. Ale nie všetko je také ľahké.

Keď si horko-ťažko nájde prácu v malom butiku, myslí si, že ju trafí šľak. Jej vedúca je akási "akú-máš-dnes-auru" osoba. Raz príde šéfka s nápadom predvádzania mejka-pu rovno v butiku a hlavnou tvárou by mala byť práve Charlie, lenže jej sa to nepozdáva. Veď ona nenosí mejkap. Čo človek za peniaze nespraví? Charlie sa predsa dá nahovoriť.

Charlie nemôže v noci spávať bez toho aby sa jej snívali nočné mory spojené s jej matkou. Preto sa rozhodne ísť von a sadne si k živému plotu, pričom sa pozerá na nočnú oblohu. Keď-tu sa tam objaví Braden. Začnú sa spolu rozprávať aj o takých veciach, ktoré by nepreberali medzi inými ľudmi. Doťahujú sa, robia si srandu, pomáhajú si, ale to všetko len potajme.

"The fence between us had never felt like a barrier to me. It has always felt like a protection - the only reason I was able to say some of the things I could out here."

Popri robote stretne v bare Evan-a, ktorý jej hneď padne do oka. Bola prekvapená, kedže doteraz žiaden iný chalan o ňu neprejavil záujem. Akosi začnú spolu chodiť ale Charlie nevie ako to zoberú jej bratia a hlavne Braden. S Bradenom sa stretávali skoro každý večer a vždy sa spolu rozprávali. Charlie začala k Branden-ovi cítiť niečo viac, ale myslela si, že on jej lásku neopätuje, preto sa to snažila potlačiť.

Evan je milý chalan, ale pozná len Charlie-nu druhú tvár. Tú mejkapovú. Nemôže byť pri ňom sama sebou. Nikto z jej rodiny nevie o tom, že Charlie robí majkapovú modelku až dokým to nepraskne. 
S Evanom sa napokon rozíde, lebo k nemu nič necíti.

"Sometimes we expect more that people are capable of giving at the moment."

Jedného dňa to Braden už nevydrží a prizná všetky svoje city. Vysvitne, že bratia zakázali všetkým chalanom aby s Charlie chodili a ani Braden nebol výnimkou. 

Braden a Charlie sa konečne dali dokopy. Báli sa ako to zoberú ostatní. Súrodenci boli zhrození. Neskôr sa priznali, že si len robili srandu a prajú im to. 

Riadne milá-pekná-vtipná knížočka. Tie výroky, zápletka. Taká oddychovka, ktorá stojí za to.

Hodnotenie:

⭐⭐⭐⭐⭐


 

You May Also Like

2 komentárov

  1. Moja zlatá, konečne som zavítala ja na tvoj blog a nesliedim len na tvojom instagrame :D A máš to tu naozaj pekne urobené. A k tej Charlie- v Amerike mávajú fakt prazvláštne mená, ja už sa ani nečudujem. Potom ako sa dievčatko volá James ma už nič nezarazí asi :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem krásne (to len takto začínam) :))). Ešte sa mám čo učiť :D Asi sa (ne)dostanem z toho ich pomenovávanie :D

      Odstrániť

Zanechaj mi správu

Meno

E-mail *

Správa *