Začať znova

by - 1.6.21


Začať znova
Mona Kasten

 


Pôvodný názov: Begin Again
Žáner: Young Adult
Séria: Again
Diel: 1.
Rok vydania: 2021
Vydavateľstvo: Ikar/Yoli
 
Allie sa rozhodla pre zmenu života, ktorá ju doviedla do nového mesta s novou identitou. Vždy túžila stať sa učiteľkou a preto začala študovať učiteľstvo aj keď jej rodičom sa to vôbec nepozdáva. Nechce však bývať na internáte, preto sa rozhodne bývať v podnájme. Zo všetkých ponúk sa jej zapáči posledná, ktorá ale nesie aj nevýhody. Podnájom ponúka sexi Kaden, ktorý nie je vôbec milý, skôr odmeraný a najradšej by všetky ženy zavrel do jednej izby. 
Obaja si stanovia pravidlá a Allie tak môže ostať. Jej nový život sa jej začína páčiť. Kaden jej síce robí peklo, no dá sa to zniesť. 
Štúdium na vysokej nie je ľahké, no Allie sa nevzdáva. Čo jej robí väčšie problémy sú Kadenove nálady. Raz je priateľský, inokedy zasa čisté zlo. 
Keď to vyzerá ako-tak dobre, ukáže sa jej matka a všetko sa pokazí. Kaden sa stáva jej bútľavou vŕbou a snaží sa jej pomôcť. Allie je citlivé mladé dievča a nie je to pre ňu ľahké. Nečakane sa obaja začnú zbližovať, lepšie spoznávať a tajomstvá sa pred nimi otvárajú. 
Obaja sú však silné osobnosti a nie je to s nimi ľahké. Prešli si určitými obdobiami, ktoré by najradšej vymazali z pamäti.
Podarí sa im zabudnúť na všetko zlé a začať znova? 

Not broken, just bent.

 
Do knihy som išla bez akýchkoľvek očakávaní, ak nerátam teda romantiku, ktorú som, samozrejme, očakávala.
Hlavná postava Allie mi miestami liezla na nervy. Revala takmer za každú vec, sama sa nevedela rozhodnúť a jej pocity k spolubývajúcemu sa nedali skryť. Áno, jej rodičia neboli vhodným príkladom a ani jej detstvo nebolo najkrajšie, no chýbala mi tam väčšia zápletka.
Kaden bol tiež prípad. Raz sa správal ako najlepší chalan na svete a o minútu na to ako ten najhorší pod slnkom. K ženám a hlavne k Allie sa správal ako k handre a ona to miestami nezvládala. 
Prekvapením bolo, že nie len Allie ale aj Kaden si so sebou niesol tajomstvo, dokonca horšie ako ona. 
Čo sa mi však veľmi páčilo boli kamaráti. Super partia, s ktorou to bolo príjemné čítanie a aj oni mali svoje problémy, ktoré riešili, no radi pomohli druhým.
V tejto knihe sa okrem pomalej romantiky riešia hlavne rodinné problémy a sloboda.
 
Knihu som si neužila na sto percent, ale verím, že pokračovanie môže byť veľmi fajn. A už viete tu skvelú správu? Ďalšie dve knihy zo série vychádzajú ešte tento rok. Juchú.

Táto séria sa môže čítať aj ako jednodielovka. Každá jedna časť je o niekom inom z kamarátov. 
 

 

Prikladám link, kde si knihu môžete zakúpiť: 


Internetové kníhkupectvo BUX.sk


 

 
Začať znova je kniha pre teba, ak si chceš oddýchnuť, siahnuť po slow-burn romantike a nevadí ti neustále vyplakávanie hlavnej hrdinky. 

 
 
 



- príjemné čítanie vám želám, Miška :)

You May Also Like

0 komentárov

Zanechaj mi správu

Meno

E-mail *

Správa *