Posledný džentlmen

by - 2.1.19

Posledný džentlmen 

Michaela Zamari





Žáner: NA
Typ: jednodielovka
Vydavateľstvo: autorka si knihu vydala na vlastné náklady
Čítané v: slovenčina
Rok vydania: 2018


Jennifer má celý život pred sebou. Prácu, ktorá jej zabezpečuje každomesačný príjem, túžby, ciele. No takmer všetko sa zmení, keď stretne jeho. Staršieho ale o to príťažlivejšieho kolegu. Obaja cítia vzájomnú príťažlivosť, no čo, keď to nestačí?

Jenny má aj iné pohnútky. Miluje cestovanie...





a písanie...




Preto by jedného dňa rada videla svoju knihu vo fyzickej podobe. Svoj rukopis posiela do všelijakých vydavateľstiev a čaká. Počas čakania sa zbližuje s kolegom a stávajú sa z nich priatelia, či niečo viac...

Nakoniec sa Jenny ozývajú z vydavateľstiev, no nie je to také jednoduché ako by si človek mohol myslieť. Všetko má svoje plusy a mínusy a cesta za svojimi snami nemusí byť vôbec ľahká, ale skôr popretkávaná rôznymi zákutiami. No keď si človek stojí za tým, dosiahne aj nemožné.

Veľmi zaujímavý štýl písania okorenený správami a smajlíkmi.

Autorka si vôbec nekládla servítku pred ústa a všetkým nám otvorene opísala a ukázala ako to na našom knižnom trhu chodí. Čo všetko si musela vytrpieť aby vôbec prišla k vydaniu knihy. Vôbec by mi ani na um neprišlo, že by vydavateľstvo rukopis tak veľmi menilo, či dokonca vyrábalo gramatické chyby. Často si myslíme, že to spisovateľ nevie poriadne gramatiku, no veď predsa sa to kontroluje, či nie? Možno, že tie chyby sú tam naschvál, možno, že je to omyl.  
Miška tiež poukázala na prístup niektorých vydavateľov, čo ma doslova šokovalo. Najprv som si hovorila, že nie, to je určite vymyslené, takto by sa predsa nechovali. A opak bol pravdou. Všetko je to napísané podľa skutočných udalostí.
Ja som nesmierne rada, že táto kniha vyšla. Teda, že si ju Miška sama vydala. Inak by sme sa nedozvedeli, ako to je s vydaním knihy. Že to nie je len také šup a hotovo.

Hlavná postava si musela prejsť od trápenia sa s vydaním, cez problémy v práci až po milostný život.





Posledný džentlmen nie je kniha pre každého. Je silná ale zároveň rieši problémy každého jedného z nás. Našu cestu za našimi snami. Jenny je postava, ktorá vás buď zaujme, alebo vám príde nudná. No nenechajte sa odradiť. Pokračujte v čítaní a možno uspejete ako Jenny.

Veľmi ďakujem Miške, že mi knihu ako aj s jej prvotinkami poslala, a tak som mohla tiež nahliadnúť do jej sveta. Miši, nenechaj sa odradiť nikým. Či už negatívnymi recenziami, alebo neprajníkmi. Aj takýto ľudia patria do tohto sveta a nevyhneme sa im. Práve oni nás majú posilniť. Píš ďalej, ži svoj život.




Poslednému džentlmenu dávam 4* pretože bol super. Nebola to samá romantika ale riešili sa tam aj iné veci zo života bežného človeka.

- Prajem Vám úspešný vstup do roku 2019, Miška

















You May Also Like

0 komentárov

Zanechaj mi správu

Meno

E-mail *

Správa *