Zasnežený Notting Hill

by - 30.12.20

 

Zasnežený Notting Hill
Jules Wakeová

 


Pôvodný názov: Notting Hill in the Snow
Žáner: New Adult/NA
Typ: jednodielovka
Rok vydania: 2020
Vydavateľstvo: Aktuell
 
Keď Viola cestuje na skúšku metrom stane sa jej nehoda, ktorá jej nepekne ublíži. Snaží sa jej pomôcť veľmi sympatický chlapík. Práve tento človek zmení jej tohtoročné Vianoce. 

Viola hrá v orchestri na hudobnom nástroji a svoje dni trávi väčšinou skúšaním alebo navštevuje svoje sesternice a pomáha im viac ako je to nutné. 

Violu poprosia, či by nepomohla pri organizovaní detského vianočného programu. Dá sa povedať, že nemá veľmi na výber a rozhodne sa ponuku prijať. Ako bonus celého tohto predstavenia je spolupráca pri nacvičovaní s Nate-om, chlapíkom, ktorého stretla v metre a veľmi sa jej zapáčil.

Všetko vyzerá krásne, ba až priam nádejne, no je v to jeden háčik. Nate je ženatý a má krásnu a múdru dcérku Grace. Jeho manželka je už dlhšiu dobu pracovne odcestovaná a tak sa o malú Grace stará sám Nate. Je to preňho niekedy náročné ale už si zvykol a nič nie je preňho dôležitejšie ako jeho malá dcérka. 

Viola sa počas vytvárania detského vianočného programu zbližuje so samotnou Grace a teda aj s jej ocinom. Rozhodne sa mu pomôcť a spraviť tak Grace veselšou. Blíži sa najkrajšie obdobie roka a všetci musia byť šťastní. No čo ak to neplatí pre Violu?
 
Jej matka si zlomí nohu a ona nemá veľmi  na výber a musí sa o ňu starať a teda odísť zo svojho bytu k nej. Na všetko je sama a nemá jej kto pomôcť. 

Zisťuje, že pri Grace a Natovi sa cíti príjemne. Cíti sa tam ako doma. Vie, že to, čo sa v jej vnútri rozpaľuje a zahrieva jej srdiečko nemôže ďalej pretrvávať. 
 

 
Ako sa skončí tento vianočný príbeh? Vráti sa domov Nate-ova manželka? Čo sa stane s Violou a vianočným programom?
 
 
 
Do tejto vianočnej knihy som sa s veľkou radosťou púšťala. Príjemné vianočné prostredie skombinované s jemnou romantikou, priateľstvom a veľkou rodinou. 
 
Viola, hlavná postava, ktorá hrá v orchestri (nejdem schválne hovoriť na aký nástroj hrá, to sa musíte dočítať), je veľmi srdečná a rada komukoľvek pomôže. Práve tu nám autorka poukazuje na to, že niekedy by sme nemali robiť aj nemožné aby sme niekomu pomohli. Napríklad práve tu sa Viola ide roztrhať, keď ju potrebuje jedna, či druhá sesternica. Pritom obe by to zvládli aj samé, ale radšej si oddýchnu, kým je tu Viola.
 
Nate je pohľadný otecko, ktorý si stojí za svojím slovom a snaží sa Grace chrániť pred sklamaním. Je veľmi milý a zlatý, len mu možno chýba nejaká tá motivácia a nakopnutie. Nech robí to, čo chce skutočne on a nie že sa musí prispôsobovať ostatným. 
 
Čo mi však na tejto knihe mierne prekážalo bol pravdepodobne pomalý spád. Niektoré udalosti sa vliekli, chýbalo mi viac akcie. Ale ako príjemné vianočné čítanie to určite stačilo. Nemuseli ste sa veľmi zamýšľať, len oddychovať.
 
Veľmi som bola zvedavá na samotný koniec a teda ten bol poriadny... 
 
 

 
 Poďakovanie patrí vydavateľstvu Aktuell za poskytnutie recenzného výtlačka tejto skvelej knihy ako aj pre vás do súťaže. 
 
Prikladám vám sem aj link, kde si knihu môžete zakúpiť:
 
 
 
 
 

 
Zasnežený Notting Hill je kniha pre teba ak miluješ Vianoce a rozhodne sa chceš vianočne naladiť. A  ak ti chýba sneh, tu ho budeš mať dostatok. 

 
 
 Knihu hodnotím veľmi pozitívne, jednu * uberám za trošíčka viac strán. 

- užívajte Vianoce v zdraví, Miška :)

You May Also Like

0 komentárov

Zanechaj mi správu

Meno

E-mail *

Správa *