Scarlet

by - 22.4.22


Scarlet
Marissa Meyerová


Pôvodný názov: Scarlet
Žáner: Fantasy
Séria: Mesačné kroniky
Diel: 2.
Rok vydania: 2022
Vydavateľstvo: Aktuell
 

Scarlet pestuje so svojou starou mamou tú najlepšiu zeleninu v celom okolí. Nikto však netuší, prečo stará mama nečakane zmizla. Z ničoho nič jej nebolo. Scarlet to nenechá len tak a rozhodne sa ju ísť hľadať. Do cesty sa jej dostane Vlk, ktorý ju môže zaviesť k starej mame. Akosi to vyzerá jednoducho. Čo sa so starou mamou stalo? Kde sa nachádza? Scarlet s Vlkom spoja sily, lenže nakoniec sa to celé zvrtne. Kto ten Vlk skutočne je? Má mu Scarlet dôverovať?

Cinder uteká z väzenia spolu s kapitánom Thornom a obaja sú najhľadanejšími zločincami v Spoločenstve. Cinder musí zistiť o svojom pôvode čo najviac, preto sa rozhodne ísť po stopách ľudí, ktorí by mohli o nej vedieť viac. Nie je to však jednoduché, keďže uteká a nástrahy sú všade okolo. Kráľovná Levana aj cisár Kai ju hľadajú a chcú ju uväzniť. Nikto nerozumie prečo, veď to je len obyčajné kyborgské dievča z Mesiaca. Niečo tu nie je v poriadku. 

O čo kráľovnej Levane ide? Čo sa tu skutočne deje? 
 
Spoznali sme sa ani nie pred týždňom a za ten krátky čas som ťa iba klamal, podvádzal a zrádzal. No ak mi dáš šancu... chcem ťa chrániť. Chcem byť pri tebe. Tak dlho, ako sa len bude dať.“

Táto séria si získala moje srdce. Druhé pokračovanie knihy Cinder nesie názov Scarlet a je zamerané na nové postavy, ktoré vstupujú do deja. Konkrétne táto kniha je re-telling (prerozprávanie) rozprávky Červená čiapočka. No narozdiel od rozprávky, táto kniha je akčnejšia, napínavejšia, romantickejšia a plná neočakávaných zvratov. Ja som sériu čítala už dávnejšie v angličtine a bola to láska na prvé prečítanie. Tento svet, ktorý sa jemne podobá na súčasnosť je obohatený o poriadnu fantáziu, zaujímavé postavy a jedinečný príbeh.
Verím, že keď si prečítate jednotku, budete túžiť dozvedieť sa viac a hneď sa vrhnete do dvojky. 
V knihe zažijete, čo len chcete a bude sa vám to páčiť. Za to vám ručím ;). 
Nejdem viac prezrádzať, sami posúdite, keď sa začítate ♥. 
Ak hľadáte niečo jedinečné, romantické, zákerné a fantastické, tak to ste na správnej ceste :).
 
 


 
 
 
 
Z celého ♥ ďakujem vydavateľstvu Aktuell za poskytnutie recenzného výtlačku tejto knihy ♥.
 
 
 
   
 
 

 

- príjemné čítanie, 
Miška :)









You May Also Like

0 komentárov

Zanechaj mi správu

Meno

E-mail *

Správa *