Skandar a zlodej jednorožcov

by - 1.10.22


Skandar a zlodej jednorožcov
A. F. Steadman


Pôvodný názov: Skandar and the Unicorn Thief
Žáner: Fantasy
Séria: Skandar
Diel: 1.
Rok vydania: 2022
Vydavateľstvo: Ikar
 

Skandar sa vždy chcel stať jazdcom na jednorožcovi, tak ako to videl v televízore. Chcel zažiť ten pocit niekam patriť a byť s niekým spojený. Keď však jeho sestra neprešla skúškou, on si od toho tiež nerobil veľké nádeje, aj keď v kútiku duše skutočne po tom túžil. Mať svojho vlastného jednorožca. Ale pozor! Toto nie sú žiadne krásne a jemné jednorožce. Tieto sú krvilačné a nebezpečné, no ak ťa s tvojím spája puto, nemáš sa čoho až tak veľmi báť. Na trináste narodeniny sa deti z pevniny ale aj z ostrova dostavia na skúšku, ktorá rozhodne, či majú deti schopnosti a či v tomto ich veku dokážu otvoriť dvere do Liahne, kde na nich čaká vajce s jednorožcom. 
Skandarova sestra Kenna týmto testom neprešla, čo bolo dosť prekvapujúce. Keď prišiel rad na Skandara, ani jeho nechceli ku skúške pripustiť. V noci však poňho príde Jazdkyňa. Celé je to akési zvláštne a tajuplné. Skandar sa však predsa len dostane na ostrov, ktorý zmení jeho život. Vyliahne sa mu vajce jednorožca a vytvára si s ním silné puto. Avšak, tento jednorožec je iný ako ostatné. Aj Skandar je iný než ostatní jazdci. Skandarovi noví kamaráti mu pomôžu zatajiť jeho identitu aby ho nevyhodili z ostrova. Problémy robí zlodej jednorožcov, ktorý kradne ľudí, jednorožce a ničí putá. Prečo to však robí? A kto to skutočne je? Podarí sa Skandarovi so svojim jednorožcom zistiť, kto je zlodejom a vytrvať na ostrove čo najdlhšie? 


„Červená, Sokolica a Lotor pobiehali po cele a vrešťali, Strieborný nôž stál panovačne v kúte a zareval zakaždým, keď sa k nemu ostatné jednorožce priblížili.“    
 

 
Skandar a zlodej jednorožcov ma zaujali svojím názvom, obálkou ale aj samotnou anotáciou. Táto fantasy kniha je skvelá. Príbeh plný emócií, mágii, tajomstiev a zakázaného elementu. Počas čítania tohto príbehu som sa cítila skvelo. Nevedela som knihu pustiť z ruky, všade so mnou cestovala, najmä do školy, a zrazu bola dočítaná. 
Nevšedný príbeh mladého trinásť ročného Skandara, obohatený o nevraživé jednorožce, skvelých kamarátov, magické schopnosti, tajomstvá a odhaľovanie pravdy. Tento nevšedný príbeh je jednoznačne epický a silný. Ku koncu som sa pristihla ako pociťujem nával emócií, ktoré boli vyvrcholením celého príbehu, ale dostalo ma aj silné priateľské puto štyroch mladých ľudí. Počas čítania sa nebudete vedieť rozhodnúť, či tieto jednorožce milujete, alebo sa ich bojíte. Naozaj to bolo krásne čítanie a ja sa už teraz neviem dočkať pokračovania. Verím, že si tento príbeh zamilujete rovnako, ako ja. :) Aj keď je táto kniha určená mladším čitateľom, ja pevne verím, že si ju zamilujú aj starší, napríklad ja už nepatrím k mladším, ale ako píšem, kniha má silný odkaz, poslanie a nadupané prostredie, ktoré sa bude páčiť všetkým vekovým kategóriám. Keďže sa v knihe nenachádzajú nevhodné slová, ani žiadna romantika, skutočne ju môžu čítať všetci. Skandar a zlodej jednorožcov je jedna parádna fantasy kniha, ktorá mi veľmi sadla.    
 
Skandar and the Unicorn Thief (1): Steadman, A.F.: 9781665912730:  Amazon.com: Books


 
 
 
 
 
 
 Internetové kníhkupectvo BUX.sk
 
 





 
- užite si aj vy tento príbeh, Miška ♥



























 

You May Also Like

0 komentárov

Zanechaj mi správu

Meno

E-mail *

Správa *