ACOTAR

by - 27.3.17

Sarah J. Maas - A Court of Thorns and Roses


Žáner: Fantasy, YA, NA
Séria: A Court of Thorns and Roses
Diel: 1.
Vydavateľstvo: Bloomsbury 
Originálny názov: A Court of Thorns and Roses
Čítané v: angličtina

Anotácia:
Život Feyre a jej rodiny záleží len na jej schopnosti loviť potravu v zimnom lese, kde sa len zriedka objaví divá zver.
Jedného chladného večera, Feyre sa už vzdáva a chce odísť s prázdnimi rukami, keď tu zrazu sa zjaví jeleň, ktorý je sledovaný (nie hocijakým) vlkom, Feyre nemôže odolať (predsa len hlad je hlad). Preto sa Feyre rozhodne zabiť vlka a tak získať jeleňa. Hah, ale všetko má svoju cenu!
Hlavná postava sa ocitá v krutom magickom svete, ktorý pozná len z dávnych rozprávok a legiend. Feyre sa tak stane zajatkyňou na Jarnom Dvore, ktorého vládcom je krutý mocný muž Fér, ukrývajúci sa pod maskou. Už len to jeho meno znie krásne. Tamlin. Práve tu zažíva Feyre veci, o ktorých by ani v tom najkrajšom sne nesnívala. Bohužiaľ, všetko krásne sa musí pokaziť a Feyre sa musí rozhodnúť, či zachráni svoj svet alebo vyslobodí svoju lásku z kliatby.
V diele vystupujú postavy ako je zo začiatku vtipný ale nakoniec Feyre-in dobrý priateľ Lucien, Rhysand, s ktorým uzavrie dohodu, krutá kráľovná Amarantha, či rôzne nebezpečné malé tvory.

Ľudia, toto je jednoducho MUST READ pre všetkých. Obdivujem svet, ktorý Sarah J. Maas vymyslela. Dokonalosť. Nádherná obálka, kapitoly tvorené tŕňmi, mapka. Pre mňa je táto kniha krásnym začiatkom série.


Krásny príbeh inšpirovaný Kráskou a Zvieraťom. 

Hodnotenie:


⭐⭐⭐⭐⭐

You May Also Like

0 komentárov

Zanechaj mi správu

Meno

E-mail *

Správa *