Kráľovstvo podvodníkov

by - 25.5.18

Kráľovstvo podvodníkov 
Leigh Bardugo


 

Pôvodný názov: Crooked Kingdom
Žáner: Young Adult
Rok vydania: 2018
Čítané v: slovenčina
Vydavateľstvo: Slovart 



Pokračovanie úspešnej duológie Vrania šestka, Kráľovstvo podvodníkov je konečne tu. Román zo sveta Griša, ktorý keď začnete čítať už nepustíte z rúk.

Kaz, Inej, Nina, Jesper, Wylan & Matthias. Šesť vrán.

Keď v prvej knihe táto šestica zvládla takmer nezvládnuteľnú misiu, v druhej pôjde tiež do tuhého. 

Odmenu, ktorú mali dostať za úspešnú operáciu na Ľadovom dvore, nikdy neuvidia. Namiesto toho ich čakala zrada a noví nepriatelia. Keďže si do Ketterdamu doniesli aj cennú trofej, majú to všetko oveľa ťažšie. Musia striasť kupcov, ľudí dychtiacich po najsilnejšej droge, ktorá odrovná a zmanipuluje aj tú najsilnejšiu Grišu.

Šestica podvodníkov je zrazu hľadaná a na ich hlavu sú vypísané vysoké odmeny. A razom sú z nich najväčší zločinci v celom Ketterdame.

Spoločnými silami si musia poradiť, nespoliehať sa na nikoho len na seba, čeliť tomu najhoršiemu a hlavne byť o krok pred všetkými. 


Na toto pokračovanie som sa nesmierne tešila, keďže jednotka sa skončila tak, ako sa skončila. Našťastie je už kniha dlhšiu dobu preložená a mohla som sa do nej s chuťou pustiť. 
(Nie že by som nemala anglickú verziu doma :D)

Posledná kniha tejto duológie bola riadnym masakrom. Veľmi chválim autorkin štýl písania, pretože to nie je také obyčajné. Až po pár stranách sa vlastne dozvedáme, že čo sa stalo, kedy sa to stalo, ako sa to stalo a kedy sa na tom dohodli. Páči sa mi prefíkanosť hlavnej šestice. Síce sú to len deti, ale zažili si už toho ohromne veľa a jednoducho vedia, čo majú čakať a ako sa s čím vysporiadať.

Dej Kráľovstva Podvodníkov bol napínavý, zaujímavý, neočakávaný, dobrodružný, ľúbezný,...

Veľmi šipujem vzťah Niny a Matthiasa. Závidím Kazovi jeho vynaliezavosť, inteligenciu, chytrosť, neoblomnosť. Inej a jej tichúčkosť, nenápadnosť. Jespera s jeho vtipnosťou a babráckosťou. Wylana a jeho zručnosť, či zaľúbenosť.

Prešpekulované postavy, ktoré tvorili tento svet nezabudnuteľným a magickým. 

Wau a ten koniec. Kľudne by som si vedela predstaviť ďalšiu knihu. A  aj takú partiu kamarátov by som brala :D.

Priznávam, že som nebola veľkým fanúšikom týchto kníh, ale neskôr som im prišla na chuť a tiež tomuto podľahla. 



Ak ste čítali Vraniu šestku, určite si prečítajte Kráľovstvo podvodníkov, pretože sa chcete dozvedieť ako sa všetko vyvinie.

Táto duológia nie je vôbec presladená romantika, takže ak ste až veľmi presladení, siahnite po tomto. ;)

Ak ste boli zmätení z jednotky, práve dvojka vám podrobnejšie vysvetlí všetky dôležité veci a tak sa vám ujasnia myšlienky a pochopíte takmer všetkému :D

Určite vám neodporúčam ak chcete veľa romantiky, ľahké čítanie. Pretože, pri tejto knihe sa musíte aspoň trošíčka zamyslieť nad tým, čo sa deje, aby ste neboli veľmi stratení.





 Za umožnenie zrecenzovania tejto knihy ďakujem práve kníhkupectvu Panta Rhei.

Kráľovstvo podvodníkov si môžete objednať práve tu:








Okrem skvelej zápletky musím pochváliť nenormálne krásnu obálku a tie strany. Pomóóóóóóóć.

To je tak mega dokonalé, že sa nemôžem prestať dívať. 
Táto kniha nie je len krásna z vonka ale aj z vnútra. :) 

Ako sa vám páčila táto duológia? Splnilo pokračovanie vaše očakávania alebo ste boli zlomení? Potešilo by vás pokračovanie, či nejaká novelka? Dajte mi vedieť v komentoch :) 



5/5
 - Miška
 

You May Also Like

0 komentárov

Zanechaj mi správu

Meno

E-mail *

Správa *