Magický advent

by - 22.11.19

Zuzka Šulajová

Magický advent







Žáner: Young Adult
Druh: jednodielovka
Vydavateľstvo: Tatran



Mladá študentka gymnázia Sofia si žije krásny život v hlavnom meste Slovenska. Páči sa jej jeden chlapec a snaží sa spraviť nemožné, len aby si ju všimol. Keď sa jej to celkom začne dariť musí odísť na dobu neurčitú a na miesto, ktoré z celej duše nenávidí.

Dievča z mesta sa razom ocitá na dedine.

Prichádza o šancu zaujať najkrajšieho chalana na škole a tým nedúfa, že si ju už niekedy všimne. Opúšťa kamarátov, vlogovanie a odchádza na miesto utrpenia. Miesto, kde ani len internet poriadne nejde, nie to ešte wi-fi.

Na dedine to však nie je až také zlé ako si myslela. Síce je to oproti mestskému životu úplne niečo iné no dedinský život má predsa len niečo do seba. Našla si tam kopu kamarátov, starších aj mladších.

Nový život sa jej dostáva pod kožu. Ale aj niekto iný sa tu rysuje. Chlapec, ktorý jej motá hlavu a nenechá ju spávať.

Keď nastáva deň návratu, Sofia sa neteší. Normálne má chuť ostať tam. Tak sa jej život zapáčil. Nevadia jej ani zvieratká, ani chýbajúci internet ani nič.

Po nečakanej udalosti sa aj s mamou vracajú domov, do mesta.



Cíti, že je to však život, ktorý nechce žiť. Najradšej by sa vrátila späť, na miesto, kam nechcela ani len vkročiť.

Ako sa rozhodne? Dá prednosť chalanovi z mesta? Vráti sa ku kamarátom na dedine?





Konečne kniha od mojej obľúbenej spisovateľky Zuzky Šulajovej, ktorá bola tentoraz vydaná vo vydavateľstve Tatran.

Magický advent je podľa mňa jedna skvelá kniha. Kniha, v ktorej si autorka neberie servítku pred ústa a opisuje terajší život mladých ľudí, ich zmýšľanie, konanie.

Sofia je mladé dievča, ktoré sa celým príbehom vyvíja, rastie, naberá nové poznania a hlavne začína chápať životu ľudí. Je vidieť, že celým príbehom sa vyvíja a dospieva. Stáva sa z nej žena, ktorá už samostatne jedná a rozmýšľa.

Jej mama je expertka. Správa sa ako pubertiačka a s ničím sa nebabrie.

Neviem, či to zažívate aj vy, ale ja si pri niektorých knihách viem tak príjemne oddýchnuť. Práve toto bola jedna z nich. Nostalgia, spomienky na sériu Džinsáku.

A kniha vo forme denníku nesklamala ako vždy v prípade Zuzky.





Ak ste milovníkom série Džinsový denník, túto knihu budete zbožňovať. A ak aj nie ste, nevadí, aj tak ju budete ľúbiť. Kniha je písaná podobným štýlom, len je zasadená do dnešného technického sveta. Odporúčam všetkým milovníkom jemnej romantiku, vtipu a humoru.



Chcela by som veľmi pekne poďakovať vydavateľstvu Tatran za umožnenie prečítania si knihy Magický advent v predstihu a to práve vďaka reading copy.

Knihu si môžete objednať tu:











Knihu hodnotím plným počtom. Krásne, príjemné, oddychové.




- pekný deň prajem, Miška

You May Also Like

0 komentárov

Zanechaj mi správu

Meno

E-mail *

Správa *