Zrada vitezu

by - 17.6.19

Zrada vítězu

Marie Rutkoski




Pôvodný názov: The Winner's Crime
Séria: Kletba vítezu
Časť: 2.
Žáner: Fantasy
Rok vydania: 2019
Čítané v: čeština
Vydavateľstvo: Fragment





Kestrel sa ocitá práve tam kde nechcela nikdy byť a to pred svadobnými zvonmi. Upísala samú seba navždy cisárovmu synovi, len aby zachránila Arina. Jej láska je silnejšia ako čokoľvek iné. Láska k Arinovi, láska ku svojej krajine, láska k otcovi.

Dúfa, že Arina už nikdy neuvidí, no Arin sa stane guvernérom a Kestrel bola vybraná aby s ním o všetkom komunikovala a ďalej posúvala cisárovi.



Po dňoch strávených uňho prichádza na to, že cisár nie je taký, ako sa zdá. Na prvý pohľad milý chlap, ktorému ide len o dobro ostatných. No na druhý pohľad je to protivný muž, ktorému ide len o vlastné dobro a všetko chce zničiť a pritom vládnuť celému svetu.

Kestrel na to sama príde a snaží sa pomáhať Arinovi tak, aby o tom nevedel. Klame mu z lásky a chce ho ochrániť pred týmto zlom. No dlho to nevydrží a chce sa mu vyznať nie len z jej lásky ale aj zo všetkého, čím si musela vytrpieť aby prišla až sem a pomohla.

Všetci ju sledujú. Každý jeden pohyb. Čokoľvek čo urobí. Aj steny majú uši a oči. Musí sa tváriť nenápadne.



Kestrel pomaličky prichádza o všetko, čo jej je najdrahšie. O najdrahšiu a jedinú skutočnú priateľku, otca, kamarátov. 

Ako to Kestrel zvládne?
 Ako veľmi bolí zrada víťazov?



Túto knihu som za posledné obdobie čítala asi najdlhšie. Ak sa pýtate prečo, hneď vám to ozrejmím.

Kniha bola skvelá. Oveľa lepšia ako jednotka. Príbeh sa rýchlo posúval dopredu. Klamstvá, zrady, faloš, láska, priateľstva, tajomstvá. Toto všetko táto kniha obsahuje.

Problém bol vo mne. Nemala som obdobie vhodné na čítanie a preto som si knihu odkladala aby som si ju užila a nie len ňou prelistovala a nevedela o čom čítam. Stáva sa aj vám niekedy takéto niečo? Ako si potom pomáhate? :) Budem rada za každé tipy.

Späť ku Zrade víťazov...

Kestrel sa od jednotky nesmierne zmenila. Vyrástla, dospela. Vedela do čoho ide a za akú cenu a ani to ju neodradilo. Vedela, že sa to nezaobíde bez obetí, či iných strát. Bola silná a preto niekedy musela konať spontánne a iracionálne. Arin bol osobou, ktorá sa nebála prísť o vlastný život, keby bolo treba a dokazoval svoju oddanosť. 

Skvelý príbeh. Skvelé postavy. Skvelá časť.

Ja sa už len veľmi teším na vyvrcholenie deja. Snáď tu bude trojka čo nevidieť.



Túto knihu ako aj celú sériu vám veľmi odporúčam. Príjemné oddychové čítanie, s kopou tajomstiev, záhad, túžob, zrád a spojení. Ak ste milovníkmi fantasy tak túto jednoducho nesmiete vynechať. Plus tá brutálne krásna obálka bude robiť vašu knižnicu ešte krajšou.



Za túto skvelú knihu veľmi pekne ďakujem PreSkoly.sk

Ak máte aj vy záujem tak práve tu ju kúpite za skvelú cenu. :)


 
Skvelééé. Hodnotím teda najvyšším počtom :)




- krásne letné čítanie praje Miška




















You May Also Like

1 komentárov

  1. Priznám sa, že som nečítala ešte ani jednotku, ale vyzerá to ako zaujímavé čítanie.:) Inak keď mám čitateľskú krízu, tak na mňa najlepšie funguje buď zmeniť žáner alebo si proste dať od čítania pauzu a nenútiť sa. :D

    OdpovedaťOdstrániť

Zanechaj mi správu

Meno

E-mail *

Správa *