Uväznená kráľovná - Kristen Ciccarelli

by - 22.4.20

Uväznená kráľovná

Kristen Ciccarelli




Pôvodný názov: Caged Queen
Diel: 2.
Séria: Iskari
Žáner: Young Adult
Vydavateľstvo: Albatrosmedia

Roa, nová kráľovná, to nemá ale vôbec jednoduché. Musí si získať svoj nový ľud, ktorí ju aj jej rod nemá v láske. 

Jej sestra Essie ju sprevádza dlhou cestou do kráľovstva. Obe sestry spájalo silné puto, až kým ich nešťastná udalosť rozdelila raz a navždy. No Essie ju neopustila, jej duša je s Roa všade. Uväznená v tomto svete. Roa má jediný cieľ a tým je oslobodiť svoju sestru z väzenia. 

Za všetko čo sa stalo môže princ Dax. Práve jemu sa chce Roa pomstiť a vrátiť všetko na pravú mieru. Spravodlivosť musí zvíťaziť. 

Nečakane však za Roou príde samotný princ a prosí ju o pomoc. Roa mu nedokáže odpustiť no privolí pod podmienkou, že z nej spraví kráľovnú. Všetko vyzerá sľubne a nahráva do Roinych kariet.

Jej milenec príde s ponukou, ktorá znie veľmi lákavo. Zvrhnúť kráľa z trónu a vládnuť krajine budú oni. Roa sa rada pridá, vlastne už od začiatku niečo takéto plánovala. Nebude to také ľahké. Rou oklamú, ukradnú jej sestrinu dušu a musí tak plniť úlohy, kde sú jej proti vôli, no nemá na výber.

Dax je netypickým kráľom. Slaboch, ktorý nedokáže ochrániť sám seba nie to celé kráľovstvo.

Ako sa príbeh vyvinie? Kto túto hru vyhrá a kto prehrá?

 

 

Táto kniha mi vôbec nesadla. Po skvelej jednotke, pre mňa, žiaľ, veľké sklamanie. Pýtate sa prečo? Tak vám to hneď teraz napíšem.

Roa bola zlá hlavná postava. Ufrfľaná, všetko spraví ona sama, ostatní sú menejcenní, neschopní. Spolčí sa s ľuďmi, ktorí ju oklamú.

V tejto knihe už nenájdeme toľko mágie ako v jednotke, táto je skôr zameraná na politickú stranu. 

Vôbec mi štýl tejto knihy nesadol. Dax bol vykreslený ako zlý, neschopný, slabý kráľ, ktorý fakt nemá čo robiť na tróne. V prvej knihe však bol opísaný inak. 

Roa zasa z prvej knihy mi prišla ako badass hrdinka. V tejto knihe sa však ukázala jej pravá tvár. Spolčila sa so zlými a chcela svojho manžela zosadiť z trónu.

Nepáčilo sa mi ako sa kráľovná správa k svojmu manželovi. Nezistí si pravdu a očierňuje ho, nadáva mu, neverí mu ani nos medzi očami. Klame ho, podvádza, pritom on je jej verný a správa sa slušne. 

Takmer polka knihy bola o cestovaní do kráľovstva potom sa tam riešili veci, že Dax nesplnil to, čo nasľuboval, čo sa mu ani nečudujem, keď jeho vlastná žena ho chce zavraždiť. Nuž. Čo si budeme hovoriť. 

V tejto knihe sa ani nedozvieme nič o Ashi, asi až v jednej vete je spomenutá.  Niektoré postavy však boli fajn ako Safire, dokonca sa mi skôr páčili tí zlí :D.

Avšak, som zvedavá na tretiu knihu. Tá bude z pohľadu Safire ak sa nemýlim. :)


Túto knihu odporúčam ako ľahké čítanie bez rozmýšľania, pretože keď sa zamyslíte, fú, no uvidíte :D.

Kniha sama o sebe nie je veľmi zlá. Možno keď ju čítate bez toho, aby ste čítali jednotku, tak fajn.


Ďakujem pekne vydavateľstvu Albatrosmedia.sk za poskytnutie recenzného výtlačku.

Knihu si môžete zakúpiť na priloženom linku:









Knihe dávam 3* pretože aj ma kúsoček prekvapila ale vo väčšine sklamala. :/


- príjemné jarné dni prajem, Miška

You May Also Like

0 komentárov

Zanechaj mi správu

Meno

E-mail *

Správa *