Nie je autor ako autor

by - 13.10.18

 Stretnutie so zahraničnými autormi





Deň pred samotným HumbookFestom sme mali my, ambasádori, možnosť stretnúť sa so zahraničnými autormi. Sama som bola nervózna, nevedela som, čo od takéhoto niečoho očakávať.
A vôbec som sa nemala čoho báť.


Spolu s našimi slovenskými bloggerkami sme si posadali k jednému stolíku a tešili sa na stretnutie a aj z toho, že sme sa videli a mohli sme si o hocičom pokecať.



Keď prišli autori cítila som sa ako keby som videla niekoho slávneho. Teda oni to boli slávne osobnosti pre nás knihomoľov, no pre iných to boli len obyčajní ľudia.



Už keď vošli vyžarovala z nich eufória, srdečnosť a vďačnosť. Počas rozhovoru, nemali problém sa s nami porozprávať o čomkoľvek. Boli to veľmi milé, vtipné a hlavne sčítané osobnosti.

Estelle Maskame

Mladá, len 21 ročná, slečna a má už na konte trilógiu DIMILY u nás známa ako Víš, že te miluju?
Estelle cestovala so svojou maminkou, ktorá je jej najlepšou kamarátkou a zároveň aj oporou, podporou.

Keď som sa jej opýtala otázku, či má aj ona záľubu v drahých a luxusných autách ako Tyler (hlavná postava z DIMILY), odpovedala mi s radosťou:

"Áno, prednedávnom som si sama kúpila červené Porsche."



Estelle bola krásne upravená, sympatická a mierne hanblivá. Samozrejme som si neodpustila fotografiu, podpis knihy a ešte som sa s ňou aj objala ♥.



Večer, keď som to pridávala na InstaStories, Estelle ma repostla :O :). 

Jarka, moja spolubývajúca, spolucestovateľka a spolubookstagramerka mala zo mňa ohromnú radosť :D. Snáď neľutuje, že ma spoznala :P :*

Claudia Gray

Ďalšia sympatická pani spisovateľka, ktorá napísala už toho viac a tým je aj ostrieľanejšia. Nemala problém odpovedať na čokoľvek, čo sme sa pýtali. Či už otázky na jej sériu Tisíc kousku tebe, alebo Star Wars. Rozprávali sme sa na tému fyzika, či prečo Paul Markov je/nie je blond :D


Keď sme sa fotili pochválila mi moje tričko a hlavne ten kúsok, čo som mala okolo krku :3.

Fun fact: Ako som si dávala podpisovať knihy, moje ľavé oko si povedalo, že ma ide strápniť. Niekedy sa mi stáva (dosť často), že mi začne slziť a páliť a štípať a jednoducho všetko. A viete ako pri tom vyzerám? Ako by som plakala a ešte sa mi rozmazáva maskára. No a presne toto sa mi vtedy stalo! Sara a Claudia keď ma zbadali asi si pomysleli, že plačem kvôli nim. No verte mi nedojalo ma to až tak veľmi, to len to hlúpe oko :(


Sara Raasch

Američanka, ktorej vychádzala tento rok kniha These Rebel Waves alebo Rebelové vln, ktorá sa dokonca na Humbooku aj krstila. V Amerike takéto krstiny nerobia, takže Sara bola veľmi prekvapená a povedala, že takéto niečo bude robiť pri každej jej novej knihe. 
Sara nám prezradila, že má dvojročné dieťatko, o ktoré sa starala jej mamina.



Ak ste sledovali jej instagram, tak ste si mohli všimnúť aká bola Prahou očarená. Veľmi sa jej tam páčilo a povedala, že sa určite vráti.

Sebastien de Castell

Autor, ktorý pôvodne ani nemal byť na Humbooku. No keďže odpadla Leigh, hľadala sa náhrada a tento skvelý spisovateľ chcel veľmi  do Prahy na festival prísť. 
A ja osobne nemôžem byť zaňho viac šťastnejšia. 
Sebastien prišiel tak pozitívne naladený, že už len ako ste sa naňho pozreli museli ste sa usmievať/ smiať.
Ako jediný vedel rozprávať trošíčka v češtine, hlavne jeho frázu:

Reichis je nejlepší kočkoveverka

Keď som sa ho opýtala ako vlastne prišiel na kočkoveverku, tak to bola vtipná príhoda :D

Tiež nesmiem zabudnúť pána prekladateľa, ktorý musel pri Sebastienovi toho zažiť veľa. V zmysle, že Sebastien si ho nesmierne doberal :D. Akoby mal nejaký problém s prekladateľmi ale v dobrom :D. Len sa im to snažil trošíčka sťažiť :D.

Sebastien nám prezradil, že jeho manželka pracuje v knižnici ako knihovníčka. 



Celé naše stretnutie sa nieslo vo veľmi príjemnej a uvoľnenej atmosfére. :)

Rozhovory sme zakončili fotením sa a menším neformálnym pokecom, či aj objatiami :)



Týmto by som chcela Humbooku a celému organizačnému tímu poďakovať, že som mohla byť ambasadorkou, mohla som s nimi spolupracovať a zažiť kopu stresujúcich či radostných chvíľ. Tiež ďakujem, že prinášajú k nám toľko skvelých ľudí/spisovateľ zo zahraničia a organizujú niečo takéto pre náš knihomoľov.

Ď A K U J E M E 

-Miška

You May Also Like

4 komentárov

  1. Bolo to naozaj super stretko a som zaň nesmierne vďačná, výborný zážitok :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Všetci vyzerajú veľmi sympaticky...je to pravda, už z fotiek je cítiť, že to nie sú žiadne horenosy...ale zo skúsenosti mám pocit, že to spisovatelia málokedy bývajú. V časov najväčšieho boomu som na jednej akcii mala možnosť stretnúť Stephanie Meyer a teda bola neuveriteľne milá a skromná, po fotke si nás s kamarátom ešte aj vystískala xD

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jééj, tak to musel byť určite skvelý zážitok ♥ :).

      Tiež som sa bála, akí budú práve títo, no bolo to skvelé. Pamiatka navždy.

      Odstrániť

Zanechaj mi správu

Meno

E-mail *

Správa *