Decembrový dar

by - 8.12.20

 

Decembrový dar
Jenny Gladwellová
 

 

Pôvodný názov: A Gift in December
Žáner: Beletria
Typ: jednodielovka
Rok vydania: 2020
Vydavateľstvo: Fortuna Libri
 
Žurnalistka Jane už prestala veriť  na lásku. Po poslednom sklamaní vo vzťahu nemá záujem o žiadneho muža. Jej nadriadená ju po tomto všetkom pošle na luxusnú cestu do Nórska, kde jej úlohou je okrem oddýchnutia si od starostí a smutnej lásky, napísať článok o stínaní stromčeka. Tento stromček je darom Nórov pre Britániu. Nejde však do Nórska sama. Ide s ňou kolega Ben, ktorý sa venuje fotografovaniu.
 
Celá partia zložená zo žurnalistov, fotografov, blogerov a iných sa stretáva v Nórsku. V krajine polárnej žiary a večnej zimy. Okrem nich sa tu objaví aj známy Phillip, ktorému Jane padne do oka. Žeby konečne našla lásku?
 
Na tejto okružnej jazde Nórskom sa stáva členom partie aj Thomas. Bývalý vojak, ktorého úlohou v roku 1940 bolo previesť Nórskeho kráľa do bezpečia spoločne s Marit.
 
Jane spolu s "kolegami" majú každý deň iný program. Keď sa ona porozpráva s Thomasom, zistí, že ukrýva tajomstvo a jeho príbeh musí byť odhalený. On sám jej o tom všetkom porozpráva, no nechá ju robiť si svoju prácu a zistiť informácie. Jane zažije neopakované dobrodružstvo.
 
Krásne vianočné obdobie je to, čo ona nemá rada.
 
Zmení sa to po týchto Vianociach? Spriatelí sa s novými ľuďmi, ktorých stretla na tejto dobrodružnej ceste? Nájde Jane svoju lásku alebo je to ďalšie sklamanie? Odhalí Thomasovo tajomstvo?


 
 
 
Vianoce sú obdobie, ktoré ja milujem a rozhodne k tomuto obdobiu patrí krásna vianočná kniha. A hľa, tu ju máme.
 
Príbeh Jane, ktorá nedúfa v skutočnú lásku, no rozhodne sa vyskúšať niečo nové a predsa odíde do Nórska. Krásna krajina, jedného dňa sa tam pôjdem kuknúť aj ja. :)

Okrem Janinho ľúbostného príbehu tu odhaľujeme príbeh mladého (dnes už pekne staršieho) vojaka Thomasa, ktorý sa počas záchrany kráľa zaľúbil do ženy, do ktorej sa zaľúbiť nemal. 

Táto kniha bola pre mňa na vianočné obdobie ako stvorená. Dej sa odohrával v Nórsku, kde sú Vianoce, dá sa povedať, skoro celý rok :D. Vedela som si krásne predstaviť všetky tie dobrodružstvá, zábavu, ale aj smútok, či okúzlenie. Silný príbeh, ktorý v sebe rozhodne nesie poučenie. Počas čítania bolo cítiť tú vianočnú mágiu, krásu a svetielka. 

Myslím, že toto bol veľmi pekný námet. Stínanie vianočného stromčeka spojené s luxusnou služobnou cestou? Yes. Rozhodne áno. 

Čo sa týka obálky knihy. Som unesená. Modré, vianočné s ozdobeným vianočným stromčekom uprostred. A k tomu celá obálka ma zlaté ornamenty, ktoré sa krásne ligocú a sú aj na stromčeku. Ako krásne sa bude táto kniha vynímať v mojej knižnici :3.


 

 Veľmi krásne ďakujem vydavateľstvu Fortuna Libri za poskytnutie recenzného výtlačku tejto krásne vianočnej knihy.
 

Prikladám link, kde si túto nádheru môžete kúpiť: 



Decembrový dar




Fortuna Libri


 
Decembrový dar je kniha krásna romanticko-dobrodružná kniha pre všetkých milovníkov vianočného obdobia. Čítanie vás rozhodne naladí na Vianoce. Už len sneh nám chýba.

 
 
Decembrový dar hodnotím veľmi pozitívne.
- prajem vám krásne čítanie, Miška :)

You May Also Like

0 komentárov

Zanechaj mi správu

Meno

E-mail *

Správa *