Nevlastná sestra

by - 11.4.21

Nevlastná sestra
Jennifer Donnelly

 

Pôvodný názov: Stepsister
Žáner: Young Adult
Typ: jednodielovka
Rok vydania: 2021
Vydavateľstvo: CooBoo
 
Popoluškina nevlastná sestra je zaškatuľkovaná ako jedno škaredé dievča, ktoré chcelo svojej sestre ukradnúť manžela a nebála sa ani odrezať si prsty, len aby to dokázala. Nepríjemné, škaredé, hlúpe dievčisko.

Takto ju ľudia vidia a nesnažia sa ju skutočne spoznať.

Netušia však, že to všetko musela spraviť kvôli matkinmu nátlaku. Nevedia, že svoju nevlastnú sestru Ellu zbožňovala a chcela sa stať ňou. Jej jedinou túžbou bolo byť krásna. 
 
Krása nie je vždy pekná. 

Po Ellinom odchode sa maman pomiatla. Isabellina sestra myslí len na matematiku, a tak ona ostáva sama na všetku robotu okolo domu a zvierat. 

Do cesty sa jej pripletú nové osoby, ktoré jej život úplne zmenia. Tajuplná sudička Tantine jej robí zo života peklo a pritom Isabelle o tom ani len netuší. Markíz Chance sa snaží o opak. Aby Isabelle zmenila svoju predurčenú cestu a stala sa z nej jedna silná žena, ktorá má moc zmeniť svoj osud.
Obaja sa pretekajú, kto z koho. Obaja chcú vyhrať a navzájom si to komplikujú. 

Isabelle nečakane pomôže aj lesná víla, ktorá jej podaruje nevšedné dary a dá jej radu. Nájsť kúsky svojho srdca. 

Dokáže Isabelle prísť na to, čo tvorí jej stratené kúsky srdca? Dokáže ujsť pred istou smrťou? 

Čoho všetkého je Isabelle schopná sa dočítate v tejto knihe.
 
 
 
Tak táto kniha ma dostala. Vedela som, že ľudia sú doslova odporní, ale takto reálne opísané v knihe? To je fakt! 
 
Isabelle, ako ju poznáme všetci, škaredá nevlastná sestra Popolušky. Prečo by sme sa mali práve o ňu zaujímať? Veď to ona aj s jej druhou sestrou chceli chúďatku Elle ublížiť. Tak čo tam po nej. 
 
Ha, a to je presne to, čo si povie väčšina ľudí. Ja som si to nepovedala a rozhodla som sa prečítať si tento príbeh. Chcela som sa dozvedieť, či naozaj sú tieto dve nevlastné sestry také kruté a zlé. 
 
Tento príbeh je taký silný, že si to asi ani neviete predstaviť, kým si knihu neprečítate. 
 
Autorka v tomto diele poukazuje na zlo a dobro. Ako dokáže jedna zlá sudička narobiť toľko zlého. Avšak, sú tu aj dobré bytosti ako je markíz, ktorý sa snaží pomôcť Isabelle nájsť stratené kúsky srdca. Nesnaží sa ju pretvoriť na niečo iné, len prehĺbiť to, čo sa v nej skrýva. 
 
Najhoršie je, keď sa druhí nechajú riadiť klebetami a nezistia si sami, akí v skutočnosti sú ohováraní ľudia. Najprv spoznať človeka a potom ho súdiť, nie naopak. Mnohí to robíme, aj keď vieme, že to nie je správne. Mali by sme sa to odnaučiť. Nevieme si ani len predstaviť ako nám môžu práve tí, ku ktorým sme boli zlí, pomôcť. 

Ďalším dôležitým prvkom knihy je krása. Ako sa v knihe spomína, keď raz nám niekto povie, že sme krásne, chceme to počúvať neustále. Nedajbože nám niekto povie niečo iné. 

Táto kniha je plná krásnych citátov. Bude zlé, ak túto knihu nazvem feministickou? Úplná topka.

Preto aj my, dievčatá a ženy by sme nemali hľadieť len na krásu, pretože všetky sme krásne. Niektoré sú zvonka, iné zasa zvnútra. Mali by sme sa naučiť žiť s tým, čo máme a byť za to vďačné. GirlPower a Bodypositivity sú dôležité témy. Mali by sme si navzájom pomáhať a nie sa podkopávať. Majme sa rady.
 

 Veľmi krásne ďakujem vydavateľstvu Albatrosmedia.sk za poskytnutie recenzného výtlačka tejto skvelej knihy.
 

Prikladám link, kde si tento bestseller môžete kúpiť: 



Nevlastná sestra




 
Nevlastná sestra je kniha napísaná pre všetky ženy na svete. Nezáleží na tom, ako vyzeráme pretože v skutočnosti sme aj tak všetky krásne z vnútra. Totálna dokonalosť toto, prečítajte si. :)

 
 

- krása nie je všetko, dievčatá, vaša Miška :)


You May Also Like

0 komentárov

Zanechaj mi správu

Meno

E-mail *

Správa *