Sorcery of Thorns

by - 9.8.23


Sorcery of Thorns
Margaret Rogerson





Pôvodný názov: Sorcery of Thorns
Žáner: Beletria
Séria: - 
Diel: -
Rok vydania: 2019
Vydavateľstvo: McELDERRY BOOKS
 

Elisabeth nikdy nepoznala svojich rodičov. Vyrastala vo veľkej knižnici, kde jej prítomnosť robili chrobáky, knihy a grimoáre, teda magické knihy. Tieto knihy ticho šepkajú a chcú byť vyslobodené zo železných okov, ktoré im bránia v úniku. Ak však tieto grimoáre niekto oslobodí, zmenia sa vo veľké monštrá a začnú páchať zlo.
Elisabeth sa chce stať Strážkyňou týchto kníh, ktoré v prípade veľkého nebezpečenstva môže zničiť.
Nečakane sa zapletie do osudovej noci, kde všetci pod kúzlom spia, len na ňu to kúzlo neúčinkuje. Zisťuje, že je imúnna voči mágii. Nikto však o tom nevie a ona to môže využívať ako výhodu. Jeden z najnebezpečnejších grimoárov je oslobodený a pácha zlo. Keď jej v ten večer zabijú jediného blízkeho človeka, dosť ju to zoberie. Chce zistiť, kto spôsobil jej smrť a najmä prečo. Prečo ona ako jediná vstala a bojovala proti magickej bytosti? Nikto jej nevie odpovedať na tieto nečakané otázky. Verí, že za zničenie grimoára dostane pochvalu, no opak je pravdou. 
Ako podozrivú z vraždy ju vezmú do zajatia, kde ju chcú vypočúvať. Príde si po ňu kúzelník Nathaniel z rodu Thornovcov. Jeden z najsilnejších mágov. Spoločne putujú a dejú sa im zvláštne veci. Napadnutie magickými príšerami. Keď Nathaniel dovezie Elisabeth na vypočúvanie do hlavného mesta všetko sa zvrtne. Chcú zistiť skutočnú pravdu, čo Elisabeth v daný večer videla a koho môže usvedčiť. Netušia, že ona dokáže odolávať kúzlam. 
Po neúspešnom vypočúvaní Elisabeth presunú do centra pre chorých. Odtiaľ našťastie ujde a ocitne sa sama na ulici, kde to nie je veľmi bezpečné pre nikoho. Našťastie sa pri nej zjaví Silas, ktorý je Nathanielov spoločník/najlepší priateľ/ochranca v jednom. Privedie ju naspäť k Nathanielovi, kde mu všetko, čo sa dozvedela, vyrozpráva a spoločnými silami sa rozhodnú bojovať proti zlu.
Dokážu poraziť zlo a splniť si svoje tajné túžby?    
 
 
Oh, Miss Scrivener. If only you understood.“      

 
Sorcery of Thorns je kniha plná mágie,  magických kníh a príbehov. Túžili ste niekedy po tom, rozprávať sa s knihou, ktorá vás prenesie do určitého príbehu/knižného sveta? Tak práve sa vám naskytla istá možnosť.
 
Táto kniha má tajomnú ale lákavú obálku, pri ktorej chcete objavovať vnútro príbehu. Tak to bolo aspoň u mňa. Už dávnejšie som chcela siahnuť po tomto príbehu a teraz sa tak konečne aj stalo. 
 
Tento príbeh o kúzlach, magických grimoároch, kúzelnom Nathanielovi a Elisabeth vás rozhodne očarí. Nielenže vás príbehom budú sprevádzať všelijaké magické bytosti, ale aj prepadnete kúzlam rodu Thornovcov. 
 
Mne sa príbeh páčil. Tá kúzelná časť bola skutočne skvelo premyslená a zakomponovaná do príbehu. Čo sa týka tej druhej, romantickej linky, tá bola na môj vkus taká jemnejšia. Preto táto kniha je vhodná skôr pre tých, ktorým sa páči téma kúziel, mágie, fantasy. Ale aj romantické duše si nájdu malinký kúsok. 
 
Veľmi sa mi páčil Nathaniel a jeho správanie. Celkovo si myslím, že všetky knižné postavy boli dobre vykreslené a také príjemné. Dobre sa táto kniha čítala. :) 
       
 

 
 
Túto skvelú knihu a navyše po anglicky za parádnú cenu si viete zakúpiť na MegaKnihy.sk odkiaľ je aj tento môj výtlačok, za ktorý som veľmi vďačná knihkupectvu. ♥
 
 

 



 
- krásne čítanie, vaša Miška💜













You May Also Like

0 komentárov

Zanechaj mi správu

Meno

E-mail *

Správa *