Krajina slobody

by - 4.6.19

Krajina slobody 

Ken Follett




 
Pôvodný názov: A Place Called Freedom
Séria: -
Časť: - 
Žáner: Historický román
Vydavateľstvo: Tatran

Aby prežil musí pracovať v bani aj keď vie, že sa mu to jedného dňa môže stať osudným. Mack McAsh už nechce ďalej byť majetkom niekoho iného a preto vystúpi a žiada slobodu. Vysmejú ho, no vedia, že práve takéto správanie môže viesť ku vzbure baníkov. 

Mack sa rozhodne ujsť za slobodou aj keď to nie je vôbec ľahké. Svojej sestre sľúbi, že akonáhle zarobí dostatok peňazí vráti sa po ňu a spoločne budú slobodnými ľuďmi.

Po svojej dlhej ceste sa mu znova do cesty dostávajú jeho bývalí majitelia Jamissonovci. Chcú mu spraviť zo života peklo, ba najradšej by ho zabili a vymazali z tohto sveta. Mack však nie je niktoš. Je to dobrosrdečný, milujúci a práceschopný mladý muž, ktorému nerobí problém urobiť čokoľvek pre záchranu.

Vystrieda mnoho pracovných pozícii, len aby našiel niečo, čo ho uživí. Spoznáva mnoho nových ľudí, kamarátov, nepriateľov.

McAsh vystriedal zopár žien, no jeho láskou ostáva kamarátka z detstva, o ktorej si myslel, že sa úplne zmenila kvôli peniazom. Obaja si však navzájom pomáhajú, starajú sa o seba aj za cenu smrti. 

Dostane sa Mack McAsh do svojej krajiny slobody? Nájde ju, alebo sa mu prihodí niečo horšie?


Do tejto knihy som sa púšťala len s vedomím, že poznám autora. Hmm, vlastne ani toho som nepoznala. Poznala som len seriál  Piliere zeme, ktoré on napísal a boli uvedené na televízny trh. Tento mini seriál som videla už veľmi dávno ale vtedy sa mi nesmierne páčil.
Táto séria bola preložená tiež vo vydavateľstve Tatran:

A seriál so skvelým hereckým obsadením, určite odporúčam:



Ale späť k tejto knihe!

Krajina slobody bola silným príbehom ľudí, žijúcich za čias 18. storočia, ktorí pre svoj život museli ťažko pracovať v hrozných životných podmienkach, ktoré si mi niekedy nevieme ani len predstaviť.
Mack bol skvelou postavou. Mladý, čestný, odhodlaný, plný túžby a očakávaní. Musím sa priznať, že niektoré pasáže som preskakovala, keďže toto bola troška iná šálka kávy ako ja čítam, no bolo to fajn.

Nechýbala kopa dobrodružstva, ohrozenia života, lásky a snov. 

Všetky postavy boli skvelo vykreslené, ich charaktery sa vyvíjali od slabochov až po zabijakov. 


Krajinu slobody odporúčam všetkým milovníkom historických románov ako aj čitateľom, ktorí si chcú oddýchnuť od iného žánru a troška zabŕdnuť do histórie spojenej s romantikou a bojom o vlastný život.

Ak si chcete pocestovať od Škótska až po Ameriky, práve tento príbeh vám to umožní ;).

Ďakujem skvelému vydavateľstvu Tatran, že mi umožnili prečítať si knihu od tohto pána spisovateľa a že ju vôbec preložili. Ešte raz veľká vďaka. ♥

Krajina slobody












Knihu hodnotím 4/5* , keďže niektoré pasáže ma veľmi nebavili.





Ak ste ju aj vy čítali, čo sa vám páčilo respektíve nepáčilo? :)


- Prajem krásny deň, Miška

You May Also Like

1 komentárov

  1. Som na tom rovnako ako predtým ty, poznám len Piliere zeme v TV podobe. :D Ale toto znie zaujímavo, občas si rada prečítam niečo historické. :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zanechaj mi správu

Meno

E-mail *

Správa *