Anna a francúzsky bozk

by - 6.3.21

 

Anna a francúzsky bozk
Stephanie Perkins

 

Pôvodný názov: Anna and the French Kiss
Žáner: Young Adult, Romantika 
 Rok vydania: 2021
Vydavateľstvo: Yoli
 
Anna sa doslova nasilu musí presťahovať na internátnu školu do Paríža, ktorá sa má stať jej novým dočasným domovom. 
 
Nechce tam ísť a doma v Amerike zanechať svoju rodinu a kamarátov, no zjavne jej otec nedá na výber a musí sa s tým stotožniť. 
 
Nevie ani jedno jediné francúzske slovíčko a nikoho tam nepozná. Prvý deň je pre ňu katastrofický. Najradšej by preplakala celú noc vo svojej internátnej izbe. 
 
Nečakane jej na dvere zaklope suseda a stanú sa z nich priateľky. Mer ju zoznámi s jej priateľmi, medzi ktorými sa nachádza aj jeden veľmi pohľadný chlapec, no žiaľ, on má priateľku a Anna takmer priateľa doma. 
 

 
Dni trávi v škole s novými kamarátmi, učí sa nové veci ako aj samostatnosti. Voľný čas trávi s priateľmi, ktorí jej ukazujú všetky zákutia francúzskeho Paríža. Čo jej však vyčarí najväčšiu radosť, tak to sú okolité kiná. Miluje sledovanie filmov a ešte radšej píše na ne recenzie. 
 
Veľmi sa teší, kedy pôjde domov, aby sa konečne zvítala so svojou najlepšou kamarátkou Bridge, malým bračekom a hlavne s Tophom. 
 
Nečakané udalosti však celý návrat zmenia. Annine myšlienky sa vracajú späť do Paríža, kde trávila svoje posledné dni. Najradšej by teraz bola tam aj so St.Clairom a kamošmi.
 
Zisťuje, že jej city sa prehlbujú a zamilováva sa nie len do francúzskej kultúry ale aj do jednej osoby. Vie však, že to nie je skutočné, nemôže si to dovoliť a preto svoje pocity sa snaží potlačiť do úzadia.  
 
Nájde Anna svoju spriaznenú dušu? Čo sa stalo doma a sú jej priatelia skutočnými priateľmi? 


 
 
 
Anna a francúzsky bozk je jedna milunká kniha, ktorá nie len o romantike ale aj o tínedžeroch, ktorí sa musia naučiť riadiť si svoje životy sami. 
 
Anna je rozumná knižná postava, ktorej sa zapáči jeden chlapec, no vie, že tie pocity nie sú správne, iba žeby...?
 
V tejto knihe je tak krásne popísane priateľstvo. Staré priateľstvá, ktoré sa menia, trhajú a znova zliepajú. Nové priateľstvá, ktoré nie sú odskúšané životom, no predsa sú silné.  

Autorka pekne vykreslila stredoškolský život na internáte a v škole. Kedy mladí sú pochabí, robia nečakaná a niekedy aj nerozumné rozhodnutia, ktoré veľakrát ľutujú no berú si z nich poučenie.
 
V tomto príbehu takisto môžeme vidieť aký vzťah majú deti so svojimi rodičmi. Koľko nátlaku vyvíjajú na deti a čo musia pre svojich rodičov obetovať.
 
Čítanie, ktoré v tebe zanechá príjemný pocit :). 
 

 

  
 
 Internetové kníhkupectvo BUX.sk
 
(Po kliknutí na buttom sa vám zobrazí link, kde si knihu môžete zakúpiť.)

 



 
Anna a francúzsky bozk je pre všetkých čitateľov, ktorí by radi siahli po niečom milom, romantickom a oddychovom. 

 
 
- majte krásny deň, Miška :)

You May Also Like

0 komentárov

Zanechaj mi správu

Meno

E-mail *

Správa *