Knihomoľský život Niny Hillovej

by - 6.5.21


Knihomoľský život Niny Hillovej
Abbi Waxman

 

Pôvodný názov: The Bookish Life of Nina Hill
Žáner: Beletria
Typ: jednodielovka
Rok vydania: 2021
Vydavateľstvo: Lindeni
 
 
Nina žije sen každej jednej knihomoľky. 
Pracuje v kníhkupectve, býva sama v byte so svojím kocúrom a robí si čo chce. Jej matka cestuje po svete a otec je pre ňu jedna veľká neznáma.
 
Život sa však rád s nami zahráva a inak to nebolo ani v prípade Niny. Nečakane sa dozvie, že jej otec umrel a ona tak získava novú rodinu. 
 
Nina si svoj život doteraz bezstarostne užívala. Jej dokonalo premyslené a naplánované dni sa razom stanú minulosťou. 
 
Tor Books

Do tohto celého sa zamotá aj jeden kvízodejník, ktorý jej nesmierne padne do oka. Nina, introvertka, samotárka, knihárka, kvízodejníčka a milovníčka mačiek nemá jednoducho čas na randenie. Jej program je extrémne nabitý.
 
Čo však má robiť Nina s novou rodinou? Ako sa zmieri ona s novými ľuďmi? Zvládne to?
A čo oni? Príjmu ju do rodiny, alebo ani nie?
 
 
 
Ako prvé ma zasiahol názov knihy. Ktorý knihomoľ by si nechcel prečítať príbeh o ďalšom knihomoľovi? Ďalším faktorom bola skvostná obálka. A nakoniec som si prečítala anotáciu a vtedy som vedela, že túto knihu si jednoducho musím prečítať.

Keď som konečne knihu držala v rukách, takmer som od toľkej krásy odpadla. Každý jeden kúsok knihy je prepracovaný. 😍
 

Takmer každá jedna kapitola sa začína harmonogramom na daný deň. Pod kapitolou nájdeme nápovedu, o čom daná časť bude. 
 
Nina bola taká obyčajne neobyčajná žena, žijúca si svoj sen. Aj ona mala svoje muchy, bolo ich dosť, niekedy mi aj jej správanie liezlo na nervy, ale bolo to pochopiteľné, keďže trpela úzkosťami. 
 
Jej kamaráti boli skvelí, vtipní a takí normálni ľudia, ktorí majú svoje problémy ale neboja sa pomôcť aj druhým, keď to je nutné. 
 
Nina je aj členkou kvízového tímu, kde rada trávi voľný čas a súťaženie spojené s vedomosťami je jej život. Práve tu spoznáva súpera Toma. Je zlatý, sčítaný ale nie je to jej typ, alebo je?
 
Veľmi sa mi páčila jej nová rodina. Bola to sranda, spoznávať ich všetkých a zisťovať, aký bol jej otec. Okrem toho sa mi páčil aj Tom. Taký nenútený chalan, vedel, čo chce a išiel si za tým. Nikoho do ničoho nenútil, skôr jeho museli troška posunúť správnym smerom.
 
Oceňujem pozornosť venovanú úzkostiam. Ak vieme, že niekto nimi trpí, mali by sme mu pomôcť a nie sa otočiť k nemu chrbtom. 
 
Animated gif about girl in Bookworm by Natalija
 
 

  
Veľmi krásne ďakujem vydavateľstvu Albatrosmedia.sk za poskytnutie recenzného výtlačka tejto skvelej knihy.
 

Prikladám link, kde si knihu pre knihomoľov môžete kúpiť: 



Knihomoľský život Niny Hillovej




 
Knihomoľský život Niny Hillovej je príjemnou oddychovkou stvorenou pre každého jedného milovníka kníh. Romantika, dobrodružstvo, spoznávanie novej rodiny, mačky a knihy. Všetko, čo potrebuješ.

 
 


- vyložte si nohy a užite si čítanie, vaša Miška :)

You May Also Like

0 komentárov

Zanechaj mi správu

Meno

E-mail *

Správa *