Tajné svety: Na konci sveta

by - 17.1.22

 

 

Na konci sveta
L.D. Lapinski
 

Pôvodný názov: The Edge of the Ocean
Žáner: Fantasy 
Séria: Tajné svety
Diel: 2.
Rok vydania: 2021
Vydavateľstvo: Ikar, Stonožka
 
Flick dostáva zákaz chodiť mimo domu bez povolenia jej rodičov a to práve kvôli agentúre Tajné svety. Domov sa nevrátila v stanovenom čase, rodičom nedala vedieť, kde sa nachádza, a tak teraz musí niesť následky.
 
Všetko sa ale rázom zmení, keď sa jej matka stretáva s Jonathanom. On ju prehovorí a Flick tak môže znova tráviť čas v agentúre, ale pod podmienkou, že príde domov v dohodnutom čase.
 
Flick je nadšená. Nemôže tomu uveriť. 
 
V agentúre ale nie je Jonathan sám. Je s ním aj jedna dievčina. Žeby si stihol nájsť tak rýchlo za ňu náhradu? Kto to skutočne je?
 

 
Nečakane sa objaví povolávací list a všetci traja cestujú kufrom do krajiny s názvom Svet Prielom, kde im je odcudzený kufor a oni sa bez neho nevedia dostať späť. Čo však od nich chcú? Prečo sa museli sem vydať?
 

 
Všetci traja musia čeliť nástrahám cudzieho sveta, ktorému hrozí zánik a jedine cestovatelia mu môžu pomôcť. Dokážu to, alebo je tento svet odsúdení na koniec?
 
Ocitli sa na konci sveta. Dokážu mu aj jeho obyvateľom pomôcť? 

 
 
 
 
 
Po dokonalej prvej knihe som sa nesmierne tešila na pokračovanie a konečne som sa aj dočkala. 
 
Keďže teraz cestovanie nie je veľmi dobrá voľba, zacestujme si spoločne aspoň takto - netradične. Starodávne kufre nás prenesú kamkoľvek chceme, stačí si zobrať knihu do rúk a nechať sa uniesť do iného sveta.
 
Druhá časť Cestovnej agentúry Tajné svety je obohatená o krásnu mapu sveta, do ktorého budú cestovať. Okrem nich dvoch v tejto knihe hlavnú úlohu dostáva ešte jedno dievča. Nejdem vám prezrádzať, kto to je, to sa dočítate sami ;). 
 
Tento diel bol tiež nabitý poriadnym dobrodružstvom, záhadnými bytosťami, skvelou zápletkou a smutným svetom.
 
Flick znova ukázala, čo sa v nej nachádza (o všetkom ešte ani ona sama netuší, myslím, že to zistenie bude poriadny nátresk). Všetci mali aj tnetokrát zodpovednú úlohu pomôcť svetu, ktorý je na úplnom konci. Tento svet bol plný nástrah, hnusného jedla, veľa vody ale aj príjemných ľudí, ktorí tak na začiatku nevyzerali.

Koniec knihy nesklamal a dozvedeli sme sa poriadnu novinku :O. Ja som teda ostala mierne prekvapená.

Ak by som mala túto sériu prirovnať k nejakým knihám, tak by som povedala, že toto je taký mix Narnie, Červenej ako rubín a málinko Harry Pottera.
 
V knihe nájdeme mágiu, cestovanie pomocou kufrov, záhadné svety, čudné bytosti a veľa dobrodružstiev.
Kniha je taká jemná, milá, ale o to krásna. Táto séria mi prirastá k srdcu každou jednou novou knihou. 
 
Rozhodne si musíte prečítať. Sľubujem, že to nebudete ľutovať. :) 

  
 

Prikladám link, kde si tento bestseller môžete kúpiť: 



Internetové kníhkupectvo BUX.sk


 

 
Cestovnú agentúru Tajné svety: Na konci sveta odporúčam všetkým. Je to jednoducho príjemné čítanie ako aj pre dospievajúce deti, tak aj pre nás, dospelých. Je to príjemná fantasy séria.

 
 

- poďte si zacestovať aspoň takto aj vy, Miška :)

You May Also Like

0 komentárov

Zanechaj mi správu

Meno

E-mail *

Správa *