Hotelík na Islande

by - 16.5.22

 

Hotelík na Islande
Julie Caplinová


Pôvodný názov: The Northern Lights Lodge
Žáner: Beletria
Séria: Romantické úteky
Diel: 4.
Rok vydania: 2022
Vydavateľstvo: Grada
 

Lucy si po vyhadzove nevie nájsť prácu. Nikde ju nechcú prijať, alebo je všetko dobré už obsadené. Naskytne sa jej ale jediná vhodná pozícia. Neváha a berie ju. Stane sa z nej riaditeľka hotela na Islande. Spočiatku má strach odcestovať ďaleko do neznáma. Rozhodne sa ale začať odznova, kde ju nikto nepozná. Hotel nemá veľmi dobré hodnotenie a je dokonca aj na predaj. Lucy sa snaží urobiť všetko, aby vyzdvihla jeho skutočnú nádheru a podstatu. 
S islandskými ľuďmi a jej kolegami si hneď padnú do oka. Mladý kolektív, príjemní ľudia, nádherné prostredie a viac než pohľadný barman Alex. 
Všetko vyzerá celkom dobre, až pokým nezačnú vystrájať miestni škriatkovia. Začínajú sa záhadné a nečakané udalosti, ktoré Lucy veľmi nepomáhajú. Chce dokázať, že si túto prácu zaslúži a že je v tom, čo robí, skutočne dobrá. Nepomôže jej v tom ani televízny štáb, ktorý prichádza do hotela nakrútiť mini dokument o hoteli Polárna žiara. Lucy ťaží jedno tajomstvo, ktoré skrýva pred novými priateľmi a nechce sa druhýkrát sklamať v chlapoch. Alex jej však prirastá k srdcu. No on tiež nie je čestný a skrýva pred ňou tajomstvo. 
Podarí sa Lucy presvedčiť nového majiteľa, aby si ju tam nechal? Dokáže sa ako riaditeľka popasovať so všetkými nástrahami?

„V Škandinávii existuje množstvo verzií toho slova, ale všade znamená niečo ako útulnosť... no k tomu ešte niečo navyše. Byť huggulegt znamená dopriať si pohodlie a urobiť si čas na okamihy, v ktorých si môžeš poriadne vychutnať radosť zo života.

Hotelík na Islande mi rozhodne prirástol k srdcu. Príbeh Lucy a Alexa (ktorého možno poznáte z predchádzajúcej knihy - Cukráreň v Paríži) ma nadchol. Sebavedomá mladá žena, ktorá má vieru, odhodlanie a túžbu pokračovať ďalej aj po veľkom sklamaní. Nebojí sa nového prostredia, uvažuje triezvo a všetkým sa snaží pomôcť. Takto nejako si predstavujem skvelého riaditeľa hotela. V tomto príbehu je jasne vidieť, že nie je jednoduché pracovať v hotelierstve, pretože niekedy je nutné pracovať na dvoch/troch pozíciach naraz.
Tento príbeh som si veľmi obľúbila. Celé to hygge, prostredie, krásy Islandu a polárna žiara nesmie chýbať. 
Počas čítania som sa cítila krásne, oddýchla som si, zabavila som sa a autorka ma navnadila ešte viac na návštevu Islandu. Táto kniha sa stala jednou z mojich obľúbených.

 
 
 
Veľké ďakujem za recenzný výtlačok patrí kníhkupectvu Preskoly.sk ♥.
 
Knihu si môžete zakúpiť tu:
 

 
 


 



- kedy sa vyberieme na výlet na Island?, 
Miška :)












You May Also Like

0 komentárov

Zanechaj mi správu

Meno

E-mail *

Správa *