Čas čerešní

by - 26.5.22


Čas čerešní
Nicolas Barreau


Pôvodný názov: Die Zeit der Kirschen
Žáner: Beletria
Séria: -
Diel: 2.
Rok vydania: 2022
Vydavateľstvo: Zelený kocúr
 

André a Aurélie sa dali dokopy. Ich vzťah vyzeral dosť sľubne, až pokým sa do toho nezapletie nedostatočná dôvera a žiarlivosť.
Šéfredaktor a už aj známy spisovateľ André Chabanais a šéfkuchárka Aurélie Bredinová trávia svoje spoločné chvíle už rok. André chce prekvapiť jeho priateľku a rozhodne sa ju požiadať o ruku, čím jej chce dokázať, ako ju miluje a že plánuje s ňou spoločnú budúcnosť. Blíži sa Valentín, niet lepšieho času práve na túto udalosť. Lenže, tento deň sa vyvinie úplne inak, ako by si to ktokoľvek predstavoval. Aurélie nečakane dostane michelinsku hviezdu. André tomu nechce uveriť. Vysvitne, že to celé bol jeden veľký omyl, práve kvôli názvu reštaurácie. Michelinsku hviezdu dostal úplne niekto iný. Pohľadný muž s modrými očami. Práve on sa stáva predmetom žiarlivosti. Inak to nie je ani s Andrém. Akosi príliš často mu vyvoláva nadmieru pohľadná mladá kníhkupkyňa, čo sa zasa nevidí Aurélie. Ich vzťah dostáva poriadnu dávku skúšky. Hádky, nečakané udalosti, klamstvá a hlavne absentujúca dôvera vo vzťahu.
Nájdu si títo dvaja ešte k sebe cestu, alebo sa ich vzťah rozpadne?
Kedy sa podarí Andrému požiadať ju o ruku?   


Kto miluje, musí dôverovať.“


André a Aurélia v druhej knihe s názvom Čas čerešní zažívajú krízu vo vzťahu. Priestor dostávajú hádky, klamstvá a nedôvera. Táto časť, oproti prvej, má viac strán. Musím sa priznať, že mne sa pravdepodobne prvá páčila viac. Medzi postavami tentokrát chémia veľmi nefungovala a ich správanie ma iritovalo. Obaja sa správali hlúpo a žiarlivo, no to patrí takmer ku každému vzťahu. Veľmi sa mi ale páčil francúzsky a britský humor, nečakané udalosti a reálne vykreslenie skutočného milostného vzťahu. Táto časť bola poriadne dobrodružná a autor znova vykreslil príjemnú parížsku atmosféru a priniesol nám oddychové čítanie, ktoré je ako stvorené na toto jarné obdobie.

 
 
 
Veľké ďakujem za recenzný výtlačok patrí vydavateľstvu Zelený kocúr ♥.
 
 
 
 
 
 
 
 


 



- zamilujte sa do Paríža, 
Miška :)














You May Also Like

0 komentárov

Zanechaj mi správu

Meno

E-mail *

Správa *