Prvá veterná čarodejka

by - 11.3.20

Prvá veterná čarodejka

Elise Kova



Pôvodný názov: Air Awakens
Žáner: Young Adult/Fantasy
Séria: Mágia živlov
Diel: 1.
Rok vydania: 2020
Vydavateľstvo: Albatrosmedia/CooBoo

Mladá Vhalla si nevie predstaviť iný život ako je práca v knižnici. Tam sa môže zašiť a čítať, čo len chce. Pracuje so skvelými ľuďmi, má skvelých kamarátov.

Raz ju dokonca nečakane zachráni pred pádom z knižného rebríka korunný princ. Ten, o ktorom sa hovorí, že je najkrajší, najlepší, zlatý. No je tu aj druhý korunný princ. Ten je zasa považovaný za najhoršieho princa. Netvor, ničiteľ, ktorý stále nosí čierny odev. Aldrik je Ohnivý mág a preto ho všetci neznášajú.

Jedného dňa prídu do knižnice po pomoc. Korunnému princovi sa počas vojny stalo to najhoršie, preto hľadajú pomoc. Vhalla sa obáva o jej princa. Čo ak zomrie? To nesmie dopustiť, preto skúma všetky knihy, spisuje a je odhodlaná pomôcť.

Predsa len sa jej to podarí a je celá bez seba. Keď však zistí, že pomohla zlému princovi, všetka radosť ju razom opustí.

O niekoľko dní ju povolajú do Veži. Nevie prečo. Veď predsa Veža je miestom pre ľudí, ktorí majú magické schopnosti. Tak čo chcú od chuderky učnice z knižnici? Samozrejme, Vhalla nemá ani najmenšiu chuť tam ísť, tak im neostáva nič iné ako odniesť ju tam menším násilím, pre jej dobro.

Tam sa dozvedá, že je veternou čarodejkou. Je to pocta, niečo po sto rokoch ako zázrak. Vhalla tomu neverí, veď nikto z jej predkov nemal žiadnu mágiu. Lenže mágia nie je dedičná, je to niečo, čo si vyberá ľudí a teda nezáleží na akýchsi predchodcoch.

Ona však má na výber. Buď vstúpi do Veži, alebo sa nechá eradikovať a zomrie. Pre Vhallu je to ťažké rozhodnutie. Snaží sa jej pomáhať princ. Myslí si, že všetko, čo pre ňu robí je dobrá vec, no opak je pravdou. Takmer ju zabije a jemu to vôbec nevadí. Vhalla dostane čas na rozhodnutie, či sa pridá, alebo nie.

Začnú sa u nej prejavovať čary a nie je to s ňou ale vôbec dobré. Keďže sa nenachádza pod dohľadom, hocikedy sa jej môže čokoľvek stať. Nesmie však o tomto posolstve nikomu povedať, pretože by jej nikto neveril a takisto by ňou začali opovrhovať, báť sa jej.

Vhalla začína niečo cítiť k princovi a pekné časy sa rázom zmenia na niečo veľmi škaredé, kde Vhalla sa stáva obeťou.





Táto kniha ma dostala. Už od samotného začiatku to bolo veľmi čitateľné, príjemné, zaujímavé, magické. Vhalla bola príjemná postava, hneď som sa vedela vžiť do jej situácie. Krásny opis knižnice, skvelí priatelia.

Véééľmi sa mi páči magický vzťah, ktorý prechádza z nenávisti k láske. Najprv som sa zaľúbila do obálky. Teda nebola to láska na prvý pohľad. Až neskôr som si pozrela obálku podrobnejšie a vedela som, že túto knihu si musím prečítať. Neviem, či som jediná, ktorá súdi knihy podľa obálky, ale u mňa to väčšinou funguje takto. Nie vždy to však môžem tvrdiť.

Zo začiatku som sa nevedela vyznať vo svojich pocitoch k niektorým postavám. Aldrik bol zaujímavou osobnosťou, ktorý bol odporný, zlý ale aj skvelý a chutný a juj, dala by som mu čokoľvek, ale najprv by som ho prefackala za to jeho správanie.

Koniec bol brutálny. Vôbec som nič takéto nečakala o čo viac som bola v dobrom prekvapená.

Táto séria ma 5 častí a tie obálky sú brutálne krásne. Keby už hneď boli preložené aj ďalšie časti, vôbec by som sa nenahnevala.

Takže ešte raz. Za mňa toto bola jedna skvelá kniha, ktorá si určite zaslúži vašu pozornosť a jednoznačne si ju musíte prečítať aj vy sami, aby ste ma buď vyvrátili z omylu alebo súhlasili so mnou :).

Tí, čo ste túto knihu čítali, čo na ňu hovoríte? Čo sa vám páčilo, nepáčilo?


Túto magickú knihu odporúčam všetkým milovníkom fantasy, Young Adult, romantiky, love-hate vzťahy, čarodejníci. Veľmi príjemné, oddychové čítanie, útla knížočka, plná dobrodružstiev.

 Som taká rada, že som sa k tejto knihe dostala a to vďaka skvelému kníhkupectvu PreSkoly.sk, ktoré je úplne skvelé.



Ak si aj vy chcete knihu objednať, prikladám vám sem link





Skvelá kniha, nutne potrebujem pokračovanie :O



 - dočarovania, priatelia, Miška :)






You May Also Like

0 komentárov

Zanechaj mi správu

Meno

E-mail *

Správa *