Mojich 10 rande naslepo

by - 17.11.20

 

Mojich 10 rande naslepo
Ashley Elston
 


Pôvodný názov: 10 Blind Dates
Žáner: Young Adult
Typ: jednodielovka
Rok vydania: 2020
Vydavateľstvo: CooBoo
 
Stredoškoláčka Sophie sa teší na vianočné prázdniny, ktoré strávi so svojim priateľom.
 
Chce ho prekvapiť a povedať mu, že nešla s rodičmi k sestre ale má voľný čas, kým neodíde k starej mame, ktorá býva neďaleko a teda sa môžu stretávať aj počas prázdnin. Nerátala s tým, že prekvapenie bude čakať aj na ňu. V tento deň sa rozídu a Sophie má postarané o najhoršie Vianoce. 
 
Iba žeby nie?
 
Keď ju uplakanú nájde pred domom starká, rozhodne sa jej vianočné prázdniny urobiť lepšími. Príde s nečakaným a tak trochu čudným nápadom. Rozhodne sa priviesť ju na iné myšlienky a tak zorganizuje spoločne s celou rodinou 10 rande naslepo. 

Každý deň sa do zoznamu napíše niekto iný z rodiny, kto má za úlohu vymyslieť Sophie rande a nájsť jej vhodného partnera. 

No čo ak jej rodina je tak trošku trafená? Jobludy jej určite nepripravia nič pekné, veď ony sú predsa hrozné. Tety? Tie nevedia ako to v dnešnej dobe chodí. Ale koho jej len nájde starký so starkou? Niekoho z domova dôchodcov? Sophie je v zúfaní.

No dá sa nahovoriť. Uvidí ako to pôjde a predsa stále to môže zrušiť.

Jej sestra s rodičmi trávia sviatky v nemocnici. Margot čaká bábätko a nie je na tom zdravotne dobre. Opuchlo jej takmer všetko a Sophie má o ňu aj o malé starosti. Takmer každý deň sú v kontakte a zdieľajú novinky.

Sophie prežíva nasledujúce dni plné zábavy, starostí, otravy ale aj lásky.

Okrem toho sa znova dáva dokopy ich stará partia, ktorá pozostáva z jej sesternici, bratranca a suseda odvedľa. Wes je veľmi atraktívny, ale má priateľku. 

Ako vyvrcholí tento magický adventný čas?

christmas trees; christmas trees decorated; christmas trees themes; christmas trees ideas; christmas trees 2019;


 
 
Tak toto bolo také krásne čítanie, že ja jednoducho si chcem túto knihu znova prečítať. ♥
 
Hlavná postava Sophie je veľmi príjemná, čítateľná a určite rozumná. Má skvelú rodinu aj keď nie vždy to bolo ružové. V tejto knihe je vidieť, že autorka poukazuje na veľkú rodinu, ktorá drží pokope, keby sa čokoľvek stalo. Vždy sú tu jeden pre druhého, veď presne na to je rodina. Na to nikdy nezabudnite :).
 
Okrem rodiny však autorka poukazuje na priateľstvá. Aj tu sa Sophie kedysi bavila so sesternicou, bratrancom a susedom, no ako rástla, tak sa ich spoločná partia trhala. Autorka chce ukázať na to, že tie správne priateľstvá pretrvávajú a aj keď sa človek bojí vrátiť do tých starých koľají, nie vždy to musí byť chybný krok. Tie pravé priateľstva stoja za všetko. Ani na to nezabudnite, priatelia :). Tie, čo za to nestoja, neboli skutočné!
 
Krásna, krásna, krásna kniha. Príbeh hrial pri srdiečku. Vianočný námet spojený s romantikou? Pre mňa najlepšie kombo ako existuje :).
 
Počas čítania so sa smiala, miestami som fakt mala chuť plakať, inokedy by som niektorým postavám pekne dala po držke :D. Topková kniha naozaj. Na toto zvianočnovanie obdobie úplne stvorená. 
 
Počas čítania som si znova utvrdila aké silné sú rodinné a priateľské vzťahy.  
 

 Veľmi krásne ďakujem vydavateľstvu Albatrosmedia.sk za recenzný výtlačok tejto úplne mega super krásnej knihy.
 

Prikladám link, kde si tento bestseller môžete kúpiť: 





 
Túto dokonalosť odporúčam vám, ak radi čítate young adult knihy, romantiku a zbožňujete vianočnú tématiku v kniha. Rozhodne je táto kniha stvorená pre vás. Nenechajte si ju ujsť, budete ľutovať, to vám môžem garantovať ;). 

 
 
Mojich 10 rande naslepo má totálne dostala a nemôžem inak ako ju vychváliť do nebies.
- užite si deň voľna so skvelou knihou, Miška ♥

You May Also Like

0 komentárov

Zanechaj mi správu

Meno

E-mail *

Správa *