Mrazivý bozk

by - 9.3.22


Mrazivý bozk 
Richelle Mead 


Pôvodný názov: Frostbite
Žáner: Fantasy
Typ: séria
Časť: 2.
Rok vydania: 2022
Vydavateľstvo: Slovart

 
 
Pokračovanie Upírskej akadémii s názvom Mrazivý bozk opäť prináša dávku rebelantstva, lásky, strachu ale aj napätia a emotívnych chvíľ. Po tom, ako sa Rose bude chcieť kvalifikovať na skutočnú ochrankyňu všetko sa zmení. Strigoji útočia a tentokrát v tom nie sú sami a v dosiahnutí svojho cieľa im pomáhajú isté bytosti. Aby akadémiu ochránili, ale aj jej študentom dopriali kúsok oddychu, všetci sa vydajú na lyžovačku, kde strávia spoločné vianočné chvíle pod ochranou. Okrem študentov sú pozvané aj ich rodiny spolu so strážcami, ktorí zamiešajú karty. V horách si užívajú príjemné luxusné prostredie so super jedlom, wellnesom aj lyžovačkou. Strigoji, však, aj tak niekde von vyčíňajú a vraždia kráľovské rodiny. Niektorí zo študentov to nenechajú len tak a pustia sa do akcie s cieľom nájsť a zabiť strigojov. Lenže to nie je práve ten najrozumnejší nápad. Všetko sa skomplikuje a súčasťou je aj Rose. Ona tentokrát zažíva ťažšie chvíle a až príliš veľa ľudí sa okolo nej motá. Čo sa tentokrát udeje na Upírskej akadémii? Prezradím len toľko, že smrť na seba nedá dlho čakať a nájde aj tých najskúsenejších.
 
 Každé hrdinstvo má svoju cenu.

Po úchvatnej prvej časti som sa dostala aj k pokračovaniu, ktoré bolo rovnako dobré. Tentoraz sa v knihe objavili nové postavy, členovia rodiny ale táto kniha bola aj oveľa viac krvavejšia. Obdivujem Rose. Je to ešte také mladé žieňa ale musela si už toľko toho preskákať. 
V tejto knihe práve ona bola za tú múdrejšiu a starostlivú, čo sa nedá tvrdiť o jej spolužiakoch, ktorí bol až príliš naivní a zatiahli kamarátov do nebezpečenstva. Zdalo sa mi, ako keby dospievala, konečne prichádzala na to, čo predstavuje údel pre ochrancu. V knihe je cítiť, že už nejde o žiadnu srandu ale ide do tuhého. Rose musí brať plnú zodpovednosť za činy, či už za tie svoje ale aj za druhých. Aj teraz bola uvoľnená, nahnevaná a smutná z neopätovanej lásky, čo následne viedlo k neuváženým rozhodnutiam a tie niektorých stáli aj život. V tejto knihe sa mi páčilo horské prostredie, jemné párty a, samozrejme, časti s Rose a Dimitrim. Myslím, že táto časť bola poriadne nabitá emóciami, nečakanou pomocou, priateľstvom ale aj stratou. Rozhodne bombastické pokračovanie, ktoré si musíte prečítať. ❤👌
Ja som celá šťastná, že mám hneď pokračovanie po ruke a môžem sa rovno doň pustiť. Ak ste sériu ešte nezačali čítať odporúčam vám ju všetkými desiatimi. Rozhodne si to užijete :).
 
 

 

Za recenzný výtlačok ďakujem vydavateľstvu Slovart. Už teraz sa teším na ďalšie vaše knihy ♥.
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 

 
 


- vstúpte do Upírskej akadémii, Miška ;)

You May Also Like

0 komentárov

Zanechaj mi správu

Meno

E-mail *

Správa *