Mysľomágovia: Hmlový ostrov

by - 30.7.22


Mysľomágovia: Hmlový ostrov
V.S.Moser


Žáner: Fantasy
Séria: Mysľomágovia
Diel: 1.
Rok vydania: 2022
Vydavateľstvo: samovydavateľka
 

Ellis už dávnejšie nemala nočné mory, teraz sa jej ale znova vrátili. Nerozumie, čo sa to s ňou deje. Žije sama so svojou milujúcou tetou a dni trávi v škole s kamarátkou Olwen. Jedného dňa sa dozvedia o novom projekte, kam sa dostanú len tí najlepší. Ellis s Olwen sa rozhodnú prihlásiť. 
Medzitým sa udejú zdevastujúce veci a Ellis príjmu do tohto projektu spolu s jej kamarátkou. Zisťujú, že tento projekt je úplne niečím iným, ako sa o tom hovorilo. 
Na Hmlovom ostrove žijú a študujú Mysľomágovia. Osoby, ktoré dokážu naplno využívať svoju myseľ a robiť s ňou neskutočné veci. Každý dokáže niečo iné, a preto je každý mysľomág jedinečný. Ellis však je oveľa viac, ako si o sebe myslí. Nesie poslanie, ktoré má splniť a odniesť zo sveta temnotu. Na Akadémii spoznáva nových priateľov, učiteľov a učí sa novým veciam. Všetko sa začne diať práve vtedy, keď sa chce dozvedieť viac o náhrdelníku svojej matky. Čo je zač a prečo jej ho matka nechala? Je obyčajný, alebo magický? Prečo máva nočné mory a čo znamenajú? Kto je ona a čo predstavuje temnotu? Nájde Ellis odpovede na všetky tieto otázky?

 
„Tých, ktorých milujeme, musíme chrániť a viesť ich tým správnym smerom, aby v živote nezakopli. Len tak sa naši potomkovia nestratia v živote a vždy nájdu tú správnu cestu. Svetlo v tme.
 
Na knižnom trhu sa objavila nová slovenská autorka Viktória Moser, ktorá nám, čitateľom, priniesla fantasy knihu - Mysľomágovia: hmlový ostrov. Táto kniha sa vo väčšine odohráva v Akadémii, kde sa noví Mysľomágovia učia rozvíjať svoje jedinečné schopnosti mysle. Hlavnú postavu predstavuje mladá Ellis, ktorá disponuje mysľomágiou, len o tom ešte netuší. Keď nadíde čas, všetko sa dozvie. Ellis je húževnatá, šikovná a chce dosiahnuť ako spravodlivosť, tak ako zniesť temnotu z tohto sveta. 
Na to, že táto kniha je autorkina prvotina, ja som veľmi spokojná. Síce som knihu čítala troška dlhšie, ako je u mňa zvykom, no o to viac som sa netešila na koniec a na odchod z tohto sveta. Veľmi sa mi páčil námet mysľomágie, nečakané zvraty, priateľstvá, ale aj skvelé vykreslenie akadémie a ľudí. Miestami mi to pripomínalo Harryho Pottera, čo mne vôbec nevadilo, práve naopak. Ďalej oceňujem autorkinu prácu. Krásna obálka, ilustrácie vnútri knihy, ktoré si robila autorka sama. Detaily, zdobenie strán, nové kapitoly s názvami a ilustráciami, slovník, jednoducho autorka myslela na všetko. S knihou sa poriadne vyhrala a je to aj cítiť. Myslím si, že ide o jedinečný príbeh, ktorý si rozhodne musíte prečítať. Nadupané fantasy s množstvom mágie, lásky a popretkávané minulosťou. Už teraz sa neviem dočkať pokračovania. ♥


 
 
 
 
 
 
Srdečné ďakujem patrí samotnej pani autorke, ktorá mi umožnila prečítať si túto knihu a dať vám o nej vedieť. Tiež ďakujem za množstvo knižných darčekov, veľmi si to vážim ♥.
 
Viac info sa dozviete na oficiálnej stránke - Mysľomágovia 
 









 
- otvoríš myseľ mágii?, Miška :)






















 

You May Also Like

0 komentárov

Zanechaj mi správu

Meno

E-mail *

Správa *