Od nuly: Spomienka na lásku, Sicíliu a hľadanie domova

by - 22.1.24


Tembi Locke  
Od nuly 
Spomienka na lásku, Sicíliu a hľadanie domova


Pôvodný názov: From Scratch: A Memoir of Love, Sicily and Finding Home
Žáner: Beletria
Séria: -
Diel: -
Rok vydania: 2023
Vydavateľstvo: Jadro
 

Tembi to v jej živote nemá ľahké. Keď sa dostane do Florencie, všetko sa zmení. Nájde tu lásku svojho života - Sara.
Ona ale túži po kariére vo filmovom priemysle. Práve vo Florencii si užíva chvíle mladého života, ochutnávok výborného jedla a štúdium umenia. 
Saro zmení jej pohľad na svet a ukáže jej krásy Florencie.
 
Ich láska to nemá jednoduché. Ona je tmavej pleti a on pochádza z nábožensky založenej sicílskej rodiny. Málokto ju ale berie seriózne a ona sa necíti príjemne. 
 
Keď odídu do Ameriky, nikto netušil, že to bude ešte horšie. Saro. Jeho kuchárska duša chabne a stáva sa krehkejšou. 
 
Dokáže Tembi žiť bez lásky svojho života?  
 
 
Vzťahy, ktoré tu vytváraš, sú ako kvet. Vyžadujú si pôdu a slnko, veci, ktoré sú vďaka Bohu zadarmo. Ale ty a tiež my všetci musíme zalievať tú kvetinu, aby mohla rásť. Bez vody všetky vzťahy zakrpatejú. Nemôžu rozkvitnúť a nakoniec zahynú.“     

 
Táto silná kniha o láske, jedle, Sicílii a hľadaní domova ma okúzlila. 
Knihu som začala čítať už pred vydaním v elektronickej podobe. Ukážka polovice knihy ma vskutku navnadila, aby som ju dočítala celú v papierovej forme, pretože ide rozhodne o jeden autentický príbeh, ktorý v sebe nesie silu ženy, ktorá stratila lásku svojho života. O to silnejšie sa tento príbeh číta a okrem toho je inšpirovaný skutočnosťou. Autorka je hlavnou postavou a celý príbeh je zostavený z jej zápiskov, spomienok a silných emócií.
Okrem toho, tento knižno-skutočný príbeh bol prenesený aj do filmového spracovania. Nájdete ho ako kratší seriál na Netflixe. 
Radím vám, aby ste si najprv tento príbeh užili vo forme knihy a až potom si ho pozreli na filmovom plátne, pretože len kniha vám vie sprostredkovať všetky vnútorné myšlienky postáv a zasiahnuť vás hlbšie.  
Ďalej musím vyzdvihnúť prenádherné spracovanie tejto knihy! Prekrásne ilustrácie, ktoré máte chuť vyfarbovať počas čítania. Chutné recepty, ktoré sa nachádzajú na posledných stránkach knihy a sú z dostupných surovín. Ja už teraz premýšľam, že si niečo z toho pôjdem urobiť a prenesiem sa s hlavnými postavami do prenádhernej Sicílie plnej jedla. 
 
Taktiež musím pochváliť preklad! Dievčatá - prekladateľky a vydavateľ spoločne vycestovali do Toskánska, kde sa dej knihy odohráva, aby nasali atmosféru a aby dokonalo preložili celú knihu.
Táto kniha, oproti niektorým iným, obsahuje ilustrácie, ktoré som už vyššie spomínala. No tieto nie sú len také obyčajné z fotobanky, ale od skutočných umelcov. 
 
Celkovo, na preklade tejto knihy si vydavateľstvo skutočne dalo záležať a dalo do nej všetko zo seba a svojho umeleckého ja!
 
Jediné upozornenie, ktoré vám musím dať, je to, aby ste túto knihu nečítali na lačný žalúdok :D. Garantujem vám, že počas čítania budete hladní, pretože tie dokonalé chute, recepty, jedlá, krásne voňajúce spojenia, to vám je niečo mňam ... 
 
Sicílske mandle, olivy, paradajky ...  


 

 
 
Srdečne ďakujem vydavateľstvu Jadro za oslovenie a za umožnenie propagácie tejto krásne knihy.
Ďakujem aj za spomenutie v knihe s ďalšími úžasnými knihomoľkami ♥.
 
 
 
 

 
 



 
- ponorte sa do príbehu krásnej Florencie,
Miška💜

You May Also Like

0 komentárov

Zanechaj mi správu

Meno

E-mail *

Správa *