Želám si Vianoce každý deň

by - 22.1.24


Želám si Vianoce každý deň
Milly Johnson


Pôvodný názov: I Wish It Could Be Christmas Every Day
Žáner: Romantika, Beletria
Séria: -
Diel: -
Rok vydania: 2023
Vydavateľstvo: Fortuna Libri
 

Keď sa stretne neznáma šesťčlenná skupinka na Vianoce v opustenom Figovom údolí všetko zlé akoby sa razom pominulo a na svete sú len oni a jedno rádio BBC. Takto by sa mohol začínať jeden úžasný vianočný príbeh plný humoru, lásky, radosti a vianočných starostí. 
 
Bridge sa vydáva na stretnutie za svojím manželom Lukom, s ktorým už konečne po rokoch oddeleného života chce začať odznova. Netuší, že ju ale stretne poriadna vianočná snehovica, ktorá ju zafúkne do útulného opusteného malého penziónu. Dostane sa tam aj jej manžel?
 
Charlie a Robin cestujú na vytúženú dovolenku do luxusného hotela. Zlé poveternostné podmienky im neumožnia ďalej cestovať a sú nútení nájsť si niečo v okolí. Zhodou náhod tie zakotvia vo Figovom údolí.
 
Mary vezie svojho nadriadeného na dôležité stretnutie, ktoré by im mohlo pomôcť zlepšiť biznis. Všetko vyzerá nádejne až do momentu, kedy je Mary nútená zmeniť ich finálnu destináciu. Figové údolie je jediné poblíž a vyzerá to na niekoľko dní strávených s Jackom, ktorý sa jej tak veľmi páči už roky.
 
Táto šestica ľudí spoločnými silami prežíva tie najkrajšie vianočné chvíle. Uväznení napriek hustému snehu nestrácajú nádej a čas si krátia či už hrami, varením, alebo inými spoločnými aktivitami. 
 
Navzájom sa zbližujú a nechcú opustiť toto doslova magické miesto, pretože realita nemusí byť taká pekná.    
        
  
Zmyslom života je žiť tu a teraz, byť prítomný v danom okamihu. Sledovať koncert očami a ušami, nenatáčať ho na mobil, žiť v reálnom svete, nie vo virtuálnom, vyžmýkať každú jednu sekundu a užívať si cestu života, nech je akokoľvek dlhá.“     

 
Táto vianočná kniha je čistá dokonalosť. Nejde o žiadnu nudnú romantiku ale o skvelý príbeh šiestich silných osobností, pričom každá je úplne iná. 
Kniha obsahuje tému homosexuálneho páru, no o to je krajšia. Vôbec mi to v tomto príbehu neprekážalo, práve naopak. 
Želám si Vianoce každý deň je kniha plná dokonalých myšlienok. Pre mňa bol tento príbeh pohladením duše v toto vianočné obdobie. Vo veľa myšlienkach som sa našla a pochopila som hĺbke slov a viet, ktoré autorka vložila do úst jej vytvorených postáv.
Krásne zasnežené údolie vytvorilo takú dokonalosť. Pravé Vianoce!
 
Zaručujem vám, že počas čítania zažijete veľa lásky, vtipu, dostane sa k vám mnoho krásnych slov a možno sa aj vy niečo priučíte, či si zoberiete k srdcu. Alebo prehodnotíte svoj doterajší život. 
 
       

 
 
Za túto vianočnú knihu srdečne ďakujem vydavateľstvu Fortuna Libri ♥. Aj vy si ju musíte prečítať, pretože vianočných kníh nikdy nie je dosť!
 



  

 
 




 
- želám krásne vianočné chvíle,
Miška💜
















You May Also Like

0 komentárov

Zanechaj mi správu

Meno

E-mail *

Správa *