Letná stávka

by - 11.11.22


Letná stávka
Emily Henry



Pôvodný názov: Beach Read
Žáner: Romantika
Séria: -
Diel: -
Rok vydania: 2022
Vydavateľstvo: Aktuell
 

January utrpela šok po smrti v jej rodine. Nečakane sa dostala k domu blízko pláže, ktorý jej zanechal otec. Dom však pre ňu znamenal smútok a nenávisť voči svojmu otcovi. Otca, ktorého poznala, nebol takým otcom v skutočnosti. Totálne ju sklamal. 
Ona je autorka. Píše romány so šťastným koncom a aj teraz pracuje na novom. Chýba jej však inšpirácia. Jej novým susedom ju Gus. Sexy chalan, trošku tak samotár, no tiež je to autor kníh. On ale píše knihy so smutným koncom a žiadnu romantiku.
Títo dvaja sa poznajú. Kedysi spolu chodili do školy. Ona ho tak trochu chcela a on ju vraj nie. No skutočne to tak bolo? 
Keď sa títo dvaja stretnú, uzavrú dohodu, stávku. Keďže aj Gus práve pracuje na knihe, stavia sa o to, kto skôr napíše a vydá knihu. Budú však obaja písať iné žánre. January bude písať príbeh so smutným koncom a Gus napíše romantiku so šťastným koncom. Aby sa im to podarilo, rozhodnú sa dávať si navzájom inšpirácie. January vezme Gusa na isté miesta, ktoré mu majú pomôcť počas písania a Gus zasa zoberie January na svoje miesta. 
Jedinou podmienkou je aby sa January nezamilovala do Gusa. Dokáže to? Dokáže mu odolať?
January spoznáva nových ľudí, mení svoj život a určuje si iné priority. Zisťuje o svojom otcovi veci, ktoré doteraz netušila. Napíše knihu do stanoveného dátumu? Kto prehrá stávku? Gus alebo January?
 


„Nejde o to, čo sa stalo. Ide o to, ako sa s tým vyrovnávaš, ide o to, kto si. Stále si to ostré svetlo a dokonca aj keď si na dne, keď si nahnevaná a zlomená, stále vieš, ako byť človekom. Ako ľuďom povedať, že... že ich miluješ.    
 

 
Letná stávka je kniha nie len na letné obdobie, ale rozhodne spríjemní aj tieto jesenné dni. Hlavnou postavou v tejto knihe je January, ktorá stratila svoju blízku osobu. January sa presťahuje od svojej matky do domu, ktorý jej bol odkázaný. Tu spoznáva Gusa, chalana, ktorý obráti jej život naruby. 
Táto kniha bola milá, letná, smutná, zaláskovaná a sprevádzali nás ňou dve silné postavy, ktoré už mali za sebou toho celkom dosť. Rozvod, strata, smrť, nedostatok inšpirácie. 
Knihu som prečítala celkom rýchlo, číta sa to ľahko, je to príjemné a rozhodne si príbeh získa srdce každého čitateľa. Pre mňa to bolo naozaj skvelé. 
Postavy nás zaviedli na rôzne miesta, kde sme zažili romantiku ale rozhodne bolo cítiť aj veľa smútku, keď sme zabŕdli do minulosti.
Takže za mňa áno, odporúčam!  Síce sa v knihe nenachádza len romantika, ide tam aj o spoznávanie a prekonanie istých hraníc. Takže nečakajte čisto romantickú knihu s množstvom erotiky 😉.
 

     
 
 
 
 
Veľké ďakujem patrí vydavateľstvu Aktuell ♥.
 
 
 
 
 
 







 
- príjemné čítanie, Miška



























 

You May Also Like

0 komentárov

Zanechaj mi správu

Meno

E-mail *

Správa *