Spomienky na neho

by - 12.2.23


Spomienky na neho
Colleen Hoover




Pôvodný názov: Reminders of Him
Žáner: Beletria
Séria: -
Diel: -
Rok vydania: 2022 
Vydavateľstvo: Pandora
 

Kenna sa po piatich rokoch vracia z väzenia, kde si odsedela svoj trest za prečin usmrtenia. Nikto ju nemá rád a všetci ňou pohŕdajú za to, čo urobila a zničila tak jeden život. Ďalšiemu človeku však dala život. Svojej dcére Diem.
 
Kenna a Scott sa milovali. Ich život vyzeral sľubne, všetko bolo krásne. Síce ju jeho rodičia veľmi nemali v láske, Scott sa nevzdával. Predstavoval si ich krásnu spoločnú budúcnosť. Až do osudného momentu, ktorý ich životy navždy poznačil. 
 
Kenna si svoje odpykala a teraz by chcela dostať svoju dcérku späť, no ono to vôbec nie je také jednoduché, ako to môže znieť. Malú Diem majú v opatere Scottyho rodičia a oni nechcú mať s Kennou nič spoločné. Je tu však ešte jedna osoba. Ledger. Najlepší priateľ Scottyho, ktorý pre Diem spraví všetko. Je ako jej otcom.
 
Ledger sa stáva spojkou medzi Kennou a Diem a on sám dáva šancu Kenne. Keď ju bližšie spoznáva, zisťuje, že vôbec nie je taká, ako o nej ľudia hovoria a pomaly prepadáva jej osobnosti.
 


... šťastie nie je niečo trvalé , čo sa všetci snažíme v živote dosiahnuť, je to len vec, ktorá sa z času objaví. Niekedy len v malých dávkach, ale aj tie stačia na to, aby nás udržali pri živote.“     

 
Colleen je moja obľúbená autorka a nezmenilo sa to ani touto knihou. Síce, rozmýšľala som, aké hodnotenie dám tomuto príbehu, na konci som dospela k tomu, že si Kennin príbeh určite zaslúži plný počet. 

Táto kniha v sebe nesie veľké ponaučenie. Je smutná, ale krásna zároveň. Je to ťažšie čítanie, no rozhodne skvelé. 

Kenna je skvelo napísaná postava, ktorá v sebe nesie ohromnú silu, lásku a odhodlanie. Pre svoju dcéru sa rozhodne urobiť čokoľvek, aj sa jej vzdať, ak je to to najlepšie pre ňu. Ledger predstavuje tiež postavu, ktorá do tohto príbehu dokonalo zapadá. Je chápavý, súcitný a rozhodne extrémne rozumný človek. 

Colleen vždy vytvára silné postavy, ktoré zasadí do jedinečného príbehu a vytvorí tak unikátnu knihu, ktorú by si mali všetci prečítať. 

Tento príbeh vo mne vyvolal všetky typy emócií a na konci ma aj mierne rozplakal. Krásne zobrazenie sily ženy a poukázanie na lásku matky a jej dcéry, ktorá má mnoho prekážok. 
 
Nechýbajú erotické scény, ale aj traumatizujúce udalosti, ktoré vo vás vyvolajú extrémne pocity. Toto bolo rozhodne dobré čítanie, pre už dospelé čitateľky, ktoré vedia spracovať takéto témy, či už rodičovstva, alebo smrti. 

Rozhodne si chcete prečítať. 


 
 

 
 
Táto recenzia vznikla v spolupráci s vydavateľstvom Pandora, ktorému veľmi pekne ďakujem ♥.
 







 
- krásne čítanie, Miška












You May Also Like

0 komentárov

Zanechaj mi správu

Meno

E-mail *

Správa *