Láskohledači

by - 27.2.20

Láskohledači
Zrádná vrtkavost srdce

Tereza Barvíková





Žáner: Young Adult/Romantika
Typ: jednodielovka
Čítané v: čeština
Vydavateľstvo: Grada


Mariana je mladá študentka, ktorá sa dobre učí, žije s mamou, má skvelú kamarátku a aj priateľa.

Jedného dňa sa jej však nečakane, keď je sama doma zjaví čudné malé modré stvorenie. Spočiatku má strach, no okamžite zistí, že sa nemá čoho báť. Anairam, ako sa škriatok predstavil, láskohledač. Má krídla, tykadlá, veľké očká a ostré zúbky. Ale čo to ten láskohledač vlastne je zač?

Každý jeden človek má takéto malé stvorenie pri sebe, len ho nevidí. Nevidí ho preto, pretože neverí na pravú lásku. Mariana má čisté srdce a na pravú lásku verí, preto má to šťastie, že svojho Anairama vidí. 

Uvedomuje si, že čím viac času s ním trávi, tým sa cíti lepšie. Má nového kamaráta, ktorý jej vo všetkom rozumie, keďže trávi takmer každú chvíľku s ňou. Spoločne chodia na prechádzky, do parku sa zabávať. Samozrejme, nikto okrem nej ho nevidí ani nepočuje.

Mariana sa veľmi chce pozrieť do ich sveta. Preto sa spoločne snažia zistiť, ako sa tam dostať bez povšimnutia. Čítajú knihy, riskujú svoje životy. Podarí sa im to? 

Anairam tvrdí, že Mariana ešte nestretla tú pravú lásku. Ona však tvrdí inak. 

Po čase uvidí aj iného laskohledača, ktorý patrí jej najlepšej kamarátke. Neskôr uvidí ďalších a dozvie sa fakt zaujímavé veci.

Obidve sa chystajú na ples s témou pralesa. Krásne vyfintené a nakoniec to nekončí veľmi dobre. Čo sa udeje a ako sa s tým Mariana popasuje? 


  
Táto kniha bola pre mňa jedna z noviniek. Prvýkrát som o nej počula a rovno som sa aj pustila do samotného príbehu.

Veľmi zaujímavá téma, čo sa týka lásky ako aj predstavenia malinkých modrých láskohledačov. 

Postavy boli príjemné, čítalo sa to veľmi dobre, až by som povedala, že to nebolo cielené veľmi pre mňa. Možno také mladšie ročníky by si to užili viac. :) Aj keď jazyk bol skôr postavený pre starších.

Čo však veľmi oceňujem, sú krásne ilustrácie. Každá kapitola mala jednu. Celý príbeh to veľmi pekne oživilo a mohla som si tak pozrieť, ako ktoré postavy vyzerajú.

Kniha sama o sebe nebola vôbec dlhá, išlo o taký kratší príbeh, ktorý sa čítal rýchlo.

A tá krásna obáločka nemá chybu :3 

Plus vám musím povedať, že o tejto knihe nehovorím len tak. Autorka Tereza Barvíková bude na SlavCone ako jedna z hostiek, ktorá bude mať krst knihy :3. Veľmi sa na autorku teším a to nie len na rozhovor s ňou, ktorý robím práve pre vás :)
 

Knihu Láskohledači odporúčam všetkým milovníkom fantasy, českej literatúry a slabunkej romantiky. 

  
Za knihu sa chcem veľmi pekne poďakovať vydavateľstvu Grada, ako aj skvelému SlavCon festivalu.

Knihu si môžete zakúpiť jednoducho tu:







Láskohledači hodnotím 3*.




- pravá láska nehrdzavie, Miška

You May Also Like

0 komentárov

Zanechaj mi správu

Meno

E-mail *

Správa *