Až na kraj sveta

by - 18.4.22


Až na kraj sveta
Abbie Greavesová
 

Pôvodný názov: The Ends of the Earth
Žáner: Beletria
Séria: -
Diel: -
Rok vydania: 2022
Vydavateľstvo: Fortuna Libri
 

Mary každý večer čaká na stanici s tabuľkou a nápisom Vráť sa domov, Jim. Každý deň čaká, že sa jej dlhoročný priateľ objaví a vráti sa k nej. A toto sa opakuje celých sedem rokov. Mary žije stereotyp a popri práci v obchode pracuje aj v NightLine, kde je pripravená pomôcť osobám, ktoré sa neboja priznať, že s nimi niečo nie je v poriadku.
Nečakane po rokoch sa v telefóne ozve známi hlas a Mary si je istá, že to je jej priateľ Jim. Prečo sa ozýva práve teraz po toľkých rokoch? Znova otvára Marine city.
Na stanici sa Mary spriatelí s Alice, ktorá sa rozhodne tiež vstúpiť do NightLine. Nedá jej to a snaží sa zistiť, prečo Jim bez slova odišiel. Žije ten chlap? Čo sa s ním za tie roky stalo? Mary však nestojí o žiadnu pomoc, chce si žiť tak, ako doteraz. Sentimentálna, pohľadná mladá žena nestojí o žiadnu lásku, dúfa v návrat svojho milovaného. Lenže, nie všetko je tak, ako by sme dúfali. 

„Niektoré ľúbostné príbehy sú príliš silné na to, aby sa na ne dalo len tak zabudnúť.“

Až na kraj sveta je silná kniha o živote ženy, ktorá trpí a dúfa v návrat svojho priateľa, ktorý sa jedného dňa vytratil a už o ňom nebolo počuť. Ona verí, že sa ukáže a vynahradí jej stratené roky. Mary sa obviňuje z jeho zmiznutia, preto ho každý večer čaká na stanici. On však sám mal problémy, z ktorých ho nikto nedokázal vyslobodiť.
Tento príbeh sa mi čítal pomerne ťažšie. Bolo to niečo mimo môjho bežného žánru, no napriek tomu to bolo zaujímavé. Príbeh o hľadaní strateného muža, o návrate do normálneho života a o priateľoch, ktorí pri vás neustále stoja. Je pravda, že niektorí priatelia sa do tohto Marinho príbehu vrhli a snažili sa dozvedieť skutočnú pravdu o jej vzťahu napriek jej povoleniu, čo nebolo úplne správne. 
Autorka však dáva do pozornosti tému utrápených ľudí, nájdenie samého seba, priateľstvá, ale aj prijatia reality.
Mne osobne sa príbeh čítal ťažšie, pretože som sa nevedela začítať, avšak bolo to zaujímavé. Hlavne to pátranie po Jimovi, ako aj samotné precitnutie hlavnej postavy Mary. 
Knihu odporúčam ako oddychové čítanie pre všetkých, kde sa riešia rôzne zaujímavé témy a ich pochopenie.  

 

 

 
 
Ďakujem vydavateľstvu Fortuna Libri za poskytnutie recenzného výtlačku tejto knihy ♥.
 
 
   
 
 

 

- príjemné čítanie, 
Miška :)









You May Also Like

0 komentárov

Zanechaj mi správu

Meno

E-mail *

Správa *