Sklenený meč

by - 17.4.22


Sklenený meč
Victoria Aveyard


Pôvodný názov: The Glass Sword
Žáner: Fantasy
Séria: Červená kráľovná
Diel: 2.
Rok vydania: 2022
Vydavateľstvo: Motýľ
 

Mare Barrow zistila, že napriek jej novonadobnutým schopnostiam sa stále nevie zaradiť do spoločnosti. Po kráľovom zvrhnutí sú Mare a Cal na úteku pred nepravdivým obvinením. Maven spoločne s jeho mamou všetkých zradili najmä svojich blížnych.
Strieborný a Červená na úteku nachádzajú útechu pri Šarlátovej garde a dostávajú sa až úplne k jej veliteľovi, kde sa Mare stretáva s celou svojou rodinou a s novými tvárami. Ona však chce nájsť ostatných podobných jej. Ľudí, ktorí sú červenými ale majú schopnosti dvakrát lepšie ako strieborní. Chce ich naverbovať na svoju stranu, pomôcť im ovládať svoje schopnosti a spoločne bojovať proti zlému a hlavne novému kráľovi. Bleskové dievča stále hľadá samú seba, jej srdce nevie, komu patrí. Mare túži zvrhnúť Mavena, oslobodiť všetkých zavretých s novou krvou a ochrániť najbližších. Podarí sa jej to? Nájde všetkých ľudí s novou krvou zo zoznamu? 

„Chopte sa zbraní. Pridajte sa k nám. Bojujme a povstaneme. Červení ako úsvit nového dňa.“

Pokračovanie série Červená kráľovná s názvom Sklenený meč sa zaoberá nájdením ľudí s novou krvou, schopnosťami, ktorými nedisponujú ani Červení ani Strieborní ale nová krv. Mare však stále nevie nájsť samú seba, jej správanie je zvláštne, nedospelé ale pochopiteľné vzhľadom na jej mladý vek a nedostatok znalostí o jej krvi, schopnostiach a o jej postaví v spoločnosti. V tejto časti Mare spoločne s Calom a jej priateľmi, či už starými ale aj tými novými, hľadajú ďalších ľudí s novou krvou. Nie je to ale jednoduché, no spoločnými silami sa im to možno podarí. 
V tejto knihe sa mi veľmi páčili schopnosti, ktoré mali bytosti a ako s nimi vedeli narábať. Raz by som aj ja chcela jednu z tých schopností :D. Cal bol celkom v pohode, nemohol veľmi vystrkovať rožky a tiež sa mi páčili nové postavy a Marina rodina. 
Celkovo to bolo zaujímavé čítanie, no myslím si, že by to bolo fajn, aj keby kniha bola o polovicu kratšia. Avšak, ten koniec bol napínavý, som rozhodne zvedavá, ako sa to vyvinie ďalej ;).
 
V knihe nájdete jemný náznak romantiky (snáď jej bude viac v ďalších častiach), veľa fantasy, nebezpečenstva, zaujímavých postáv a nevídaný príbeh.   

 

 

 
 
Z celého ♥ ďakujem vydavateľstvu Motýľ za poskytnutie recenzného výtlačku tejto knihy ♥. 
 
   
 
 

 



- príjemné čítanie, 
Miška :)








You May Also Like

1 komentárov

  1. Chci se s vámi všemi podělit o to, jak jsem dostal svou půjčku od pana Benjamina, který mi pomohl s půjčkou ve výši 400 000,00 EUR na zlepšení mého podnikání. Bylo to snadné a rychlé, když jsem žádal o půjčku, když to s mým podnikáním začínalo být drsné. . Pan Benjamin mi bez prodlení poskytl půjčku. Zde je email pana Benjamina/ 247officedept@gmail.com.

    OdpovedaťOdstrániť

Zanechaj mi správu

Meno

E-mail *

Správa *